Gümüşhanespor'da Tek Hedef İki Kulvarda Da Şampiyonluk

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor’da Etimesgut Belediyespor’a karşı alınan 2-0’lık galibiyet camiada sevinçle karşılanırken, hedef hem kupada hem de ligde şampiyonluk.

Müsabakanın ardından açıklama yapan Kulüp Başkanı Kaya Büyükbayraktar ve Teknik Direktör Tarık Daşgün, özellikle kendilerine 90 dakika boyunca destek olan taraftarlara ve kötü saha zeminine rağmen üstün bir mücadele gösteren sporcularına teşekkür etti.

İlk devrenin son maçında Etimesgut Belediyespor’a karşı elde ettiği 2-0’lık galibiyetle puanını 37’ye yükselterek averaj farkıyla ilk devreyi ikinci sırada tamamlayan Gümüşhanespor, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu’nda da 6 puanla lider durumda.

Bayraktar: “İkinci yarı daha zorlu müsabakalar bizi bekliyor”

Kulüp Başkanı Kaya Büyükbayraktar, ikinci devrede play-off ve düşme hattı mücadeleleri yaşanacağından daha zorlu müsabakaların kendilerini beklediğinin bilincinde olduklarını belirterek, “Takımda da sakatlarımız, eksiklerimiz var. İlk yarı onun da tespitini yaptık. Teknik heyetle bir araya gelip nerelere ihtiyacımız var, nedir eksiklerimiz onu istişare edeceğiz daha sonra transfer çalışmalarına başlayacağız” dedi.



“Şehir ve taraftarımız hazır, TFF 1. Lig’i kaldıracak potansiyelimiz var”

Tek hedeflerinin hem kupada hem de ligde şampiyon olmak olduğunun altını çizen Büyükbayraktar, “Çarşamba günü sahamızda Süper Lig takımlarından Konyaspor’la maçımız var. İnşallah 3 puanla ayrılıp 9 puana çıkıp bir üst gruba yükseliriz. Bunu başaracak gücümüz var. Şehir ve taraftar hazır. Valimizle, belediye başkanımızla, onursal başkanımızla herkesten inanılmaz derecede destek görüyoruz maddi manevi anlamda. Onun için ben bu işin sonunda hem Ziraat Kupası’nda hem de ligde şampiyon olacağımıza inanıyorum. Temennim güzel bir sezon geçmesi. En büyük arzum fair-play anlayışı içerisinde olması. Taraftarımız şu anda o olgunlukta. Gittiğimiz illerde de inanılmaz bir teveccüh var. Sadece Gümüşhane’de yaşayanlar değil Türkiye’de ne kadar Gümüşhaneli yaşıyorsa o mensubiyet duygusu da oluştu. Hatta yurt dışından da tepkiler alıyoruz. Bu güç takıma da yansıyor. Sezon bittiğinde de inşallah şampiyon olur bir üst lige çıkarız. Bu şehrin ona ihtiyacı var. TFF 1. Lig’i kaldırabilecek potansiyelin oluştuğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Büyükbayraktar, mevcut kadrolarında çok kaliteli ve karakterli oyuncular olduğunu, TFF 1. Lig’e çıkmaları halinde de kadrolarını koruyacaklarını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Daşgün: "Ligin ilk devresini alnımızın akıyla bitirdik"

Gümüşhanespor’da ilk sezonunda hem ligde hem de kupada oldukça başarılı bir grafik çizen Teknik Direktör Tarık Daşgün ise Etimesgut Belediyespor galibiyetiyle lig bitseydi şampiyonun ikili averaj nedeniyle kendilerinin olacağını hatırlattı.

Sporcuların ilk devredeki tüm maçlarda yüreklerini, kişiliklerini, karakterlerini, birlikteliklerini ortaya koyduğunu ifade eden Daşgün, “Ligin yarısını alnımızın akıyla bitirdik. Bizi çok zorlu bir ikinci devre bekliyor. İnşallah bu hazırlık dönemini de çok iyi değerlendirip ikinci devre hep üzerine koyarak gitmek zorundayız. Şu ana kadar ki gösterdikleri mücadelen, oyundan ve birliktelikten dolayı ben çocukları alnından öpüyor, kutluyorum. Daha işimiz bitmedi. Çok daha ciddi, çok daha inançlı bir şekilde ikinci devreye de hazırlanıp ikinci devrede aynı performansı üzerine koyarak göstermek zorundayız” diye konuştu.



“Bu birliktelikle bizde kendimize düşeni ikinci devre çok ciddi çalışarak, mücadele ederek uygulayacağız”

Hem kupada hem ligde iyi bir yerde olduklarını dile getiren Daşgün, “Bugün taraftarımızı bilinçli, oturmuş bir şekilde gördük. Bu birlikteliği sağlamak yarım devre sürmüş olsa bile bize onların çok büyük desteği gerekiyor. Tek vücut oldu taraftarımız. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Hiç susmadan müthiş bir tezahürat yaptılar. Ben kendimi lig maçı izler gibi hissettim. Taraftarın bunu sağlaması çok önemliydi. Bu soğukta geldiler, desteklediler. Biz de onları utandırmadık. Bu birliktelik yönetimimizle, başkanımızla, siyasilerimizle, taraftarlarımızla çok güçlendi. Bu birliktelikle bizde kendimize düşeni ikinci devre çok ciddi çalışarak, mücadele ederek uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA