Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler

TFF, TBF ve TVF, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Spor federasyonları, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinden 'Terörü lanetliyoruz!' başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında, içinde hafta sonu izne çıkan sivil kıyafetli askerlerimizin bulunduğu halk otobüsüne düzenlenen hain terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden asker ve sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, silahlı kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, yaralı asker ve vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.'

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) paylaşılan kınama mesajında, 'Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere milletimize başsağlığı dileriz.' denildi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da sosyal medya hesabından, 'Kayseri'de askerlerimizin de bulunduğu otobüse yönelik saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.' açıklamasını yaptı.

Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) internet sitesindeki açıklamada ise gerçekleştirilen hain saldırıda ilk belirlemelere göre 13 askerin şehit, 48 askerin de yaralandığı kaydedilerek, 'Yaşanan hain terör saldırısını lanetlerken, ulusumuzun birlik ve bütünlüğüne karşı yapılmış bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA