Kasımpaşa-Beşiktaş Maçından Notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, son lig maçına göre Kasımpaşa karşısında 3 değişiklik yaptı Cezası biten Ricardo Quaresma formasına kavuşurken, cezalı Marcelo Guedes'in yerine savunmada Luiz Rhodolfo yer aldı Bursaspor maçında ilk 11'de oynayan Necip Uysal yedekler arasında yer alırken, Tolgay Arslan bu sefer şans buldu.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, 14. haftadaki Bursaspor karşılaşmasına göre 3 değişiklik yaptı.

Sarı kart cezası biten Ricardo Quaresma formasına kavuşurken, cezası nedeniyle kadroda yer almayan Marcelo Guedes'in yerine savunmanın göbeğinde Luiz Rhodolfo şans buldu.

Bursaspor mücadelesinde ilk 11'de yer alan Olcay Şahan yedek soyunurken, Quaresma orta sahanın sağında oynadı. Forvet hattında Cenk Tosun gol ararken, Vincent Aboubakar ise orta sahanın solunda takımına destek vermeye çalıştı.

Güneş, Bursaspor mücadelesinde savunmaya dönük orta sahada oynattığı Necip Uysal'a yedek soyundurdu. Bu oyuncunun yerine Tolgay Arslan ilk 11'de görev aldı.

- Rhodolfo 4 maç sonra ilk 11'de

Marcelo'nun yerine şans bulan Rhodolfo, 4 maç sonra ligde ilk 11'de oynadı.

Son olarak 10. haftada Beşiktaş'ın sahasında Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmada ilk 11'de yer alan Brezilyalı oyuncu, bu sezon Süper Lig'de 4. kez forma giydi.

Ligdeki tek golünü de Trabzonspor maçında kaydeden Rhodolfo, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile oynanan maçta da ilk 11'de şans bulmuştu.

Beşiktaş'ta Bursaspor maçında yedekler arasında yer alıp sonradan oyuna dahil olan Tolgay Arslan da Kasımpaşa karşısında ilk 11'de yer alarak bir karşılaşma sonra formasına kavuştu.

Kupada Kayserispor ile oynanan maçta ilk 11'de şans bulan Tolga Zengin'in yanı sıra Kerim Frei, Andreas Beck, Atınç Nukan ve Gökhan İnler de yedekler arasında yer aldı.

- Gökhan Gönül, maç öncesi sakatlık yaşadı

Beşiktaş'ın ısınma çalışmaları sırasında tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül, sakatlık yaşadı.

Sağ bacağında sorun yaşayan Gökhan Gönül'ün tedavisi saha içinde yapıldı. Bir süre koşmakta zorlanan siyah-beyazlı oyuncu, daha sonra kendini toparlayarak ilk 11'de sahaya çıktı.

- İki takım aynı pankartla sahaya çıktı

Beşiktaş ve Kasımpaşlı futbolcuların elinde maç öncesi gerçekleştirilen seremoniye 'Terörü lanetliyoruz' pankartı yer aldı.

Kasımpaşalı futbolcular, maç öncesindeki ısınma çalışmalarına 'Halep Srebrenitsa olmasın' yazılı pankartla çıktı.

Karşılaşma öncesinde Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı.

- Siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı

Siyah-beyazlı taraftarlar, deplasmandak zorlu maçta takımlarını yalnız bırakmadı.

Taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Kasımpaşalı taraftarar ise maça fazla ilgi göstermedi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda az sayıda lacivert-beyazlı taraftar yer aldı. Her iki ekibin taraftarı, maç öncesi terör olaylarına tepki gösterdi. Bazı kişiler, tribünde Türk bayrağı açtı.

Kaynak: AA