Hentbolde Maçın Ardından

Erkekler Hentbol Süper Lig'de sahasında Antalyaspor Hentbol’u 27-24 yenen Merzifon Belediyespor'un antrenörü Murat Mızrakçı, 'Bizim için önemli olan rakiplerimizin birbirleriyle maçları olan bir haftada 2 puan almaktı. Hedefimize ulaştık.' dedi.

Mızrakçı, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kendileri açısından zor bir maç olduğunu, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. İlk yarının son beş haftasında 5’te 5 yapmayı hedeflediklerini dile getiren Mızrakçı, şunları kaydetti:

'Rakibimiz puan tablosunda bizi yakalamak istiyordu. Maçta da çok direndiler. Biz de arayı açmak istiyorduk. Bu galibiyetin sadece aldığımız iki puanla değil, bu hafta oynanan maçlarla da çok ilgisi vardı. Üst sıraları hedefleyen takımların birbirleriyle maçları vardı. Bu yüzden maçı çok önemsedik. Maç da zaten skor olarak son 30 saniyeye kadar başa baş geçti. Son 30 saniyede 2 fark açıldı. Denk kuvvetlerin maçıydı, rakibimiz de kazanabilirdi. Bizim için önemli olan rakiplerimizin birbirleriyle maçları olan bir haftada 2 puan almaktı. Hedefimize ulaştık. Ligin ilk yarısının son 5 haftasında 5’te 5 hedefi koymuştuk. Şuanda 4’de 4 yaptık. Umarım haftaya Taşova maçını alıp hedefimize ulaşırız. Ligin ikinci devresi için de güzel bir bitiş olacak. Puan tablosunda da yerimiz ilk üçün içinde garanti olacak.'

Ligin ikinci devresinde zor maçların kendilerini beklediğini anlatan Mızrakçı, 'Buna hazırlanacağız. Bizim şu anki tek düşüncemiz ligi ilk 3 içinde bitirmek ve hedeflediğimiz Avrupa kupalarına gidebilmek. İnşallah böyle devam edersek bu hedefe de ulaşacağız.' dedi.

- Antalyaspor cephesi

Antalyaspor'un antrenörü Okan Alay da Merzifon'a mutlak galibiyet için geldiklerini ancak istedikleri sonucu alamadıklarını belirtti.

'Merzifon Belediyespor seyirci ve saha avantajını son 3-5 dakika içinde iyi kullandı' diyen Alay, 'Son bir dakikada kazanabileceğimiz maçı kçaybettik. Çok üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. İyi bir ekibiz, artılarımız ve eksilerimiz var ama maalesef bazı konularda, hakem kararlarının maça çok etki ettiğini düşünüyorum. Bu da takımıma moralmen sıkıntı yaratıyor. Geride kalan son haftada Bursa maçı var. O maçı da kazanıp ilk devreyi orta sıralarda kapatacağımıza inanıyorum. Fakat ikinci devre çok daha zor olacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA