'Paralimpik Başarıda Hacettepeli Olmak' Paneli

Şampiyon paralimpik sporcular panele katıldı Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özen: 'Bu zorlu dönemde Türk milletinin göğsünü kabartan, bir an için bu zorlu günleri unutturan, başarılarıyla övündüğümüz sevgili kardeşlerimi ve hocalarını misafir etmekten onur duyuyoruz'

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda sergilenen başarı, özel gündem maddesi olarak Hacettepe Üniversitesi (HÜ) 50. yıl etkinlikleri kapsamına alındı.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi'nde düzenlenen 'Paralimpik başarıda Hacettepeli olmak' paneline, HÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen'in yanı sıra milli sporculardan okçu Gizem Girişmen, atıcı Cevat Karagöl, Golbol Erkek Milli Takımı'ndan Hüseyin Alkan, Sercan Kaya, Yunus Emre Akyüz, Abdullah Aydoğdu, Ekrem Gündoğdu, golbol antrenörü Gökhan İnce, masa tenisi sporcuları Abdullah Öztürk, Ali Öztürk ve Nesim Turan, masa tenisi antrenörü Yusuf Kılınçkaya, halterci Nazmiye Muratlı ve yüzücü Beytullah Eroğlu katıldı.

HÜ Rektörü Özen, panelde yaptığı konuşmada, üniversiteleri için bugünün çok özel bir önemi olduğunu belirterek, 'Ülkemiz, zor bir dönemden geçiyor. Bunların hepsi hallolacak. Bu sürede ülke olarak acı çekiyoruz, içimiz kan ağlıyor. Bu zorlu dönem içinde Türk milletinin göğsünü kabartan, bir an için bu zorlu günleri unutturan, başarılarıyla övündüğümüz sevgili kardeşlerimi ve hocalarını misafir etmekten onur duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Dünya, Avrupa ve paralimpik oyunları şampiyonu milli okçu Gizem Girişmen de düzenlenen panel nedeniyle Hacettepe Üniversitesine teşekkür ederek, 'Madalyaları alan sporcular bizleriz ama arkadaki muhteşem ekip olmasa, arkamızda o gücü hissetmesek, o madalyalar ülkemizde olmayabilirdi.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından HÜ Rektörü Özen, milli sporcular ve eğitmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve sporculara plaket takdim etti.

Kaynak: AA