Minik Öğrencilere Yeni Ufuklar

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen söyleşide Edirne Belediyesi Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Cumhuriyet İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. İlk defa yabancı bir oyuncuyla sohbet etme imkanı bulan minik öğrenciler, basketbol hakkında merak ettiklerini sordu.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, sporu küçük yaşta sevdirmek, düzenli spor yapmanın vücut sağlığına olan faydaları konusunda bilinçlendirmek ve çocukları spora teşvik etmek amacıyla Edirne Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile birlikte Cumhuriyet İlkokulu’nda bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Antrenör Derya Rıza Zeren, Kaptan Banu Toker, oyuncular Selin Uzun, Şevval Oyan, Arhonda Jasmon Covington katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu’nun minik öğrencileri Edirne Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın Amerikalı oyuncusu Arhonda Jasmon Covington’a büyük ilgi gösterdi.

Antrenör Derya Rıza Zeren, Edirne Belediyesi Kadın Basketbol Takımı olarak, öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sözlerine ‘Hello My Name is Arhonda Jasmon Covington’ diye başlayan Amerikalı oyuncuya minik öğrenciler, okulda öğrendikleri İngilizce sözcüklerle karşılık verdi. 7 yaşından itibaren basketbol oynadığını anlatan Covington, çocukları çok sevdiğini söyledi.

Çocukların sorduğu soruları da yanıtlayan Covington, “Basketbol oynamayı çok seviyorum. Maçlara büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz. Çok sıkı antrenmanlar yapıyoruz. Maçı kazandığımızda ise hissettiğimiz duygu tarif edilemez” dedi.

İlk defa yabancı bir sporcu ile sohbet etme imkanı bulan minik öğrenciler, Arhonda Jasmon Covington ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Kaptan Banu Toker ve oyuncular, Selin Uzun, Şevval Oyan da öğrencilerle sohbet ederek, basketbol hakkında bilgi verdiler.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı ise, çocuklara spor yapmanın önemini anlatmak istediklerini söyledi.

Dezavantajlı gruplarla bu tür çalışmalara imza attıklarını ifade eden Takındı, “Çocukları spora teşvik etmek adına düzenlediğimiz bu söyleşide bize destek veren Edirne Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’na teşekkür ediyoruz. Çocuklar hem basketbol hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldular hem de oyuncuları kendilerine norm model alma şansına sahip oldular. Çocuklara yeni ufuklar açabilmek adına çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA