Futsalın Vazgeçilmez 'Fırtına İkizleri'

Antalya'da, bir okulda oluşturulan kız futsal takımında yer alan ikizler, Akdeniz Bölgesi'nde yapılan maçlarda vazgeçilmez oyuncular arasında yer alıyor Attıkları gollerle 'fırtına ikizler' olarak nam salan oyuncuların en büyük hayali takımlarını Türkiye şampiyonu yapmak Hakemler ve antrenörleri tarafından benzerlikleri nedeniyle sık sık karıştırılan ikizler, attıkları gollerle ve çalımlarla da parmakla gösteriliyor.

AYŞE YILDIZ / MUSTAFA ÇİFTÇİ - Antalya'da, bir okulda oluşturulan futsal takımında yer alan, attıkları goller ve çalımlarla 'fırtına ikizler' olarak nam salan oyuncular, takımlarını Türkiye şampiyonluğuna taşımak için çalışıyor.

Kepez ilçesinde Turgut Reis Ortaokulu'nun beden eğitimi öğretmeni Ömer Aydın, kadınların da futbolda yer almasını sağlamak ve Türkiye şampiyonluğunda başarı elde edebilmek için takım seçmeleri gerçekleştirdi.

Ön elemelerden sonra yedeklerle beraber 10 kişiden oluşan takımdaki sporcuların 4'ünün ikiz, ikisinin de kardeş olduğu ortaya çıktı. İkisi forvette, ikisi de savunmada olmak üzere maçlara çıkacak takımın 4'ü ikizlerden oluşuyor.

Önce bölge birinciliği, ardından da Türkiye şampiyonluğu için mücadele edecek takım, sporcuların arkadaşları ve öğretmenleri kadar, vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Attıkları goller ve çalımlarla dikkati çeken, 'fırtına ikizler' olarak anılan genç yetenekler, benzerlikleriyle hakemler ve antrenörler tarafında da karıştırılıyor. Takımın kurtarıcıları gözüyle bakılan ikizler, futbolun vazgeçilmezlerinden olmak istiyor.

- Seçmelerde oyuncuları karıştırdı

Antrenmanlarda sporcularını sürekli karıştırdığını ifade eden Ömer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükler futsal takımı oluşturmak için 18 çocuğu elemelere çağırdığını söyledi.

Futsal takımında biri kaleci olmak üzere 5 kişinin oynadığını anlatan Aydın, 'Öğrencilerden bir tanesini seçiyorum, ismini yazıyorum, az sonra aynı öğrenci karşıma çıkıyor. 'Kızım ben seni seçtim.' diyorum. 'Hocam o ben değildim, kardeşimdi.' diyor. Sonra yine bir öğrenciyi seçtim, baktım aynı öğrenci bir daha gelmiş. Defalarca aynı durumu yaşadım.' dedi.

- 'Spordaki başarıda genetik önemli'

Ömer Aydın, en sonunda çocukların ikiz olduğunu öğrendiğini belirterek, seçmelerden sonra yedeklerle beraber 10 kişilik takımın 4'ünün ikiz, ikisinin kardeş olduğunu fark ettiğini belirtti.

Oluşturduğu takımla küçüklerde futsal kategorisinde yarışacaklarını vurgulayan Aydın, amaçlarının grup müsabakalarından sonra finallere kalarak, Türkiye şampiyonluğu elde etmek olduğunu kaydetti.

Geçen yıl kurduğu takımda ikiz sporcular olduğunu ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Aydın, son iki yıldır Antalya'da şampiyon olduklarını, yıldızlar takımında Türkiye şampiyonluğu için grup maçlarında elendiklerini dile getirdi. Bu yılki hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu bildiren Aydın, 'İkizlerimiz sahalarda fırtına gibi, gören herkes 'fırtına ikizler' diyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Sporda genetiğin çok önemli olduğunu, kardeşlerden birisi yaptığında diğerinin de başarılı olabildiğine dikkati çeken Ömer Aydın, 'Takımı gören herkes şaşırıyor, 10 kişilik takımın 6'sı kardeş. Türkiye'de bu takımın ilk olduğunu düşünüyorum. Maçlar başladığında hakemler ne yapacak merak ediyorum. Çünkü ben de sürekli karıştırıyorum.' diye konuştu.

Kaleci ve yedek kalecinin kardeş olduğunu ifade eden Aydın, ikizlerin ikisinin savunmada, ikisinin ise hücumda oynayacağını anlattı.

- 'Erkeklerle maç yapardık'

İkiz kız çocuklarından 10 yaşındaki Irmak Payam, sürekli futbol oynadığını dile getirerek, futsalı da ilk olarak televizyonda izlediğini bildirdi.

İkizi Nehir Payam ise mahalledeki bahçelerinde her zaman maç yaptıklarını belirterek, 'Mahalledeki kızlar hiç maç yapmıyordu, biz de mecburen erkeklerle oynuyorduk. En büyük hayalim milli takımda yer almak ve ünlü bir futbolcu olmak.' diye görüşlerini aktardı.

Kendilerine 'Siz erkek misiniz, oynamayın, erkek sporu bu.' diye kızanların olduğunu dile getiren Nehir Payam, söylenenlere aldırmadığını ve başarılı bir futbolcu olmak istediğini belirtti.

Zeynep Nur Mumcu da okulun futbol takımı seçmelerine kardeşiyle katıldığını ve elemeleri birbiriyle paslaşarak geçtiklerini söyledi. Mumcu, 'İkimiz birlikte karar verdik ve bu takımda olmalıyız.' dedik. Günün büyük bölümünü futbol oynayarak geçiriyoruz.' dedi.

Kendisine benzerliğiyle sürekli karıştırılan kardeşi Sudenaz Mumcu ise birbirlerine destek olduklarını belirterek, 'Maçlarda düştüğümde ilk koşan ablam oluyor. Ablamla akşama kadar futbol oynadığımız oluyor.' diye konuştu.

- 'Bizi gören ayırt edemiyor'

11 yaşındaki Büşra Ekin, kendilerini görenlerin ayırt edemediğini vurgulayarak, 'Zaten annem babam da sürekli karıştırıyor. İleride kardeşimle futbolda başarılar elde etmek istiyoruz. Tek hayalim futbol oynamak.' ifadelerini kullandı.

Havva Ekin ise önce kardeşinin seçildiğini, daha sonra kendisinin seçmelere katıldığını belirterek, 'Öğretmenim, beni seçtiğini söyleyerek, çıkardı. 'Hocam siz ablamı seçtiniz.' dedim. 'Yok kızım seni seçtim.' dedi. Sonra kardeşimi de görünce tekrar beni elemelere aldı.' dedi.

Kaynak: AA