Büyükşehir'in Karate Takımından Türkiye Şampiyonluğu

Futbol ve basketbolun yanı sıra salon sporlarında da faaliyet gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin spor branşlarında başarılar gelmeye devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Karate Takımının erkekler ve bayanlarda bireyselde Türkiye şampiyonluğu, ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden sporcuları önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin, sporcuların elde ettikleri bu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yerel yönetimler olarak alt ve üst yapılarımızın yanında spor alanına da destek veriyoruz. Bu tür branşlarda başarı elde eden sporcularımı ve antrenörlerini tebrik ediyorum. Başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın’da düzenlenen yarışmada, Karate genç bayanlarda Esra Karabağ 53 kiloda Türkiye birincisi olurken, yine Hırvatistan’da genç bayanlarda Balkan şampiyonu oldu. Kocaelide yapılan yarışmalarda genç erkeklerde Recep Göz 76 kiloda Türkiye ikincisi, ümit erkeklerde Eren Akkurt 63 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Atletizmde ise İçel’de yapılan yarışmalarda Resul Taş 4x100 metrede Türkiye şampiyonu olurken, 400 engellide Türkiye üçüncüsü oldu. Metin Yalçın 4x100 ve 4x400 metrede Türkiye şampiyonu oldu. Abdurrahman Aldandan 4x100 ve 4x400 metrede Türkiye şampiyonu olurken, Tekin Yalçın ise Romanya’da yapılan dağ koşusunda Balkan şampiyonu oldu.

Kros liginde bölge üçüncüsü oldular

Öte yandan Malatya’da yapılan kros ligi yarışmalarında 70 takım arasında Büyükşehir Belediyesi Kros Takımı bölge üçüncüsü oldu.

Erkan Ateşoğlu, Erkan Kaplan ve Salman Adiman’dan oluşan Büyükşehir Belediyesi Kros Takımı, rakiplerini geride bırakarak bölge üçüncülüğünü elde etti.

Kaynak: İHA