Bandırmaspor'da 'Aydınlanma Günleri' Etkinliği

TFF 1. Lig takımlarından Bandırmaspor, altyapıda yer alan sporcular ve aileleri için 'Aydınlanma günleri' programı düzenledi.

Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Dr. Zafer Yılmaz, 'Sporcu sağlığı ve beslenme', Aile Danışmanı Nevin Çotuk ise 'Çocuk, gelişim ve psikolojisi' konusunda bilgi verdi.

Bandırmaspor Altyapı Sorumlusu Ertunç İşbay, etkinlikte yaptığı konuşmada, sporda altyapının çok önemli olduğuna değindi.

Bölgenin, altyapı için insan potansiyeli, uygun mevsim, coğrafya ve ekonomik olanaklar gibi koşullara sahip olduğunu ifade eden İşbay, şunları kaydetti:

'Eksik olan planlı, sistematik ve kurumsal boyutlarda eğitim süreci yapılanması ve bunun için gereken kendimize özgü koşulların sağlanamamasıdır. Modern altyapı tesis yapılanmamızın tamamlanmamış olması en büyük eksikliğimiz olmasına karşın Bandırmayı, çevresindeki kentler ile birlikte ortaya koyup uygulanacak kendine özgü bir planlama ile bölge gençlerinden, kendi çocuklarımızdan kurulu bir Bandırmaspor yaratabiliriz. Futbolun geleceği de çocuklarındır. Bir takımın altyapısı, o takımın geleceğidir. Bu nedenle futbolda gelecek yüzyıl, altyapıların kapışmasıyla geçeceğe benziyor. Bandırmaspor Kulübü, bu zorlu sürece altyapı organizasyonu ile bölgeye hitap ederek dahil olmayı amaçlıyor. Bunların hepsinden önemlisi de Bandırmaspor, Güney Marmara'nın takımı olmayı amaçlıyor.'

Etkinliğe, Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş katıldı.

Kaynak: AA