Arjantin Kupası River Plate'in

Finalde Rosario Central'ı 43 mağlup eden River Plate, şampiyon oldu.

2016 Arjantin Kupası finalinde River Plate, iki kez geriye düştüğü mücadelede Rosario Central'ı 4-3 yenerek kupanın sahibi oldu.

Cordoba kentindeki Mario Alberto Kempes Stadı'nda oynanan final maçında, River Plate ile Rosario Central takımları karşılaştı.

River Plate, Lucas Alario'nun 10. dakikada penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Rosario Central, 25. dakikada Damian Musto, 29. dakikada ise Marco Ruben ile skoru 2-1'e getirdi. River Plate lehine hakemin bir kez daha penaltı noktasını göstermesinin ardından Alario, 39. dakikada skoru 2-2 yaptı ve ilk yarı bu şekilde sona erdi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Ruben bir kez daha sahneye çıkarak Rosario Central'i 3-2 öne geçirdi. Ataklarını sıklaştıran River Plate, kalan dakikalarda Alario ve Ivan Alonso ile fileleri havalandırarak mücadeleden 4-3 galip ayrıldı.

River Plate'in forveti Alario, yaptığı 'hat-trick' ile takımının kupayı kazanmasında başrolü oynadı. Bu sonuçla Arjantin temsilcisi, gelecek yıl düzenlenecek Güney Amerika'nın prestijli futbol turnuvası Copa Libertadores ile Arjantin Süper Kupa mücadelesine katılma hakkı elde etti.

Kaynak: AA