Surlu Çocuklara Tekvandolu Destek

Tekvando Milli Takım Antrenörü Orhan Baytekin, Surlu çocukların bozulan psikolojilerini tekvando ile düzeltmeye çalışıyor. Baytekin, ilçede ev ev gezerek çocukları spora davet ediyor.

Sur’da yaşanan olaylardan önce sporcu sayılarının 180 olduğunu anlatan Baytekin, olaylar nedeniyle bu sayının 10’a kadar düştüğünü kaydetti.

Devletin ilçeyi normale döndürmesiyle sokak sokak, ev ev gezerek sporcu toplamaya başladıklarını anlatan Baytekin, “Neşeli ve özgüveni yüksek sporcularımızın bu olaydan etkilendiklerine şahit olmamın bende yarattığı üzüntüyü tarif etmekte zorlanıyorum. Hükümetimizin ekonomik ve kültürel anlamda yapmış olduğu çalışmalar bizlerin moralini yükseltti. Diyarbakırlı bir antrenör olarak sorumluluk duygularımı üst noktaya çıkardı. Bizlere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Halit Açar, gerek Yenişehir Halk Eğitim Müdürümüz Nurullah Öncü’nün verdiği desteklerle çocuklarımızı tekrar kazanmak için kolları sıvadık. Çocuklarımızla tekvando, eğitsel oyunlar ve gün içerisinde yaptığımız sohbetlerle epey yol almaya başladık. Şimdi ikinci etaba geçiş yapıp, çocuklarımız içerisinde Türkiye şampiyonalarında ilimizi temsil edecek ve devamında uluslararası, Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edip, bayrağımızı göndere çıkarabilecekleri ortaya çıkaracağız” dedi.

Kaynak: İHA