İzmir'deki Teröre Lanet Mitinginde Herkesi Duygulandıran Pankart

İzmir’in Bergama ilçesinde 44 kişinin şehit olduğu İstanbul’daki terör saldırısına karşı mitingde onlarca kişi bir araya geldi. Düzenlenen eylemde, "Biz copunuzu, gazınızı yemeye razıyız; yeter ki siz şehit olmayın" yazılı pankart vatandaşları duygulandırdı.

Bergama ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, teröre tepki yürüyüşü düzenledi.

Taraftar grupları ve sivil toplum kuruluşlarının destek olduğu yürüyüşe katılan onlarca kişi, atılan sloganlarla teröre lanet yağdırdı. 7’den 70’e herkes saldırıya tepki göstererek polislere sevgi gösterisinde bulundu. Yürüyüşe bazı vatandaşlar da, evlerindeki Türk bayraklarını açarak destek oldu. Tepki yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına kadar devam etti.

Öte yandan, yürüyüş sırasında gençlerin astığı bir pankart dikkat çekti. Polislere destek niteliğinde olan "Biz copunuzu, gazınızı yemeye razıyız; yeter ki siz şehit olmayın" yazısını okuyan bazı vatandaşlar duygulandı. Grubu temsilen Bergama Belediyespor Kulübü Başkanı Süleyman Türkoğlu ve taraftarlar, Bergama İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Ordu’ya baş sağlığı dileyip çiçek verdi.

Kaynak: İHA