Basketbolda Maçın Ardından

Muratbey Uşak Başantrenörü Bulkaz: 'Bugün yine basketbolun ne kadar heyecanlı bir spor olduğu ortaya çıktı. Basketbolda nefes aldığımız sürece kesinlikle motivasyonu bırakmamak lazım' PAOK Başantrenörü Markopoulos: 'Bizim için bu maçın ne kadar zor geçeceğini biliyorduk çünkü Muratbey Uşak'ın bu maça ne kadar ihtiyacı olduğunun farkındaydık'

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 9. maçında sahasında Yunanistan'ın PAOK takımını 78-77 yenen Muratbey Uşak'ın başantrenörü Ozan Bulkaz, kazandıkları her maçın ardından motivasyonu bırakmadan mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Bulkaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımını galibiyetten dolayı kutladı.

Taraftarlara da teşekkür eden Bulkaz, 'Bugün yine basketbolun ne kadar heyecanlı bir spor olduğu ortaya çıktı. Basketbolda nefes aldığımız sürece kesinlikle motivasyonu bırakmamak lazım. Karşılaşmada ilk üç periyot iyi bir mücadele sergiledik. Son periyotta yaptığımız basit hatalar rakibi maça ortak etti. Tabii ki son topu dramatik bir şekilde bizim lehimize çevirdiği yönünde Allah'a şükrediyorum.' diye konuştu.

Muratbey Uşak oyuncusu Rolands Freimanis ise iyi mücadele ederek maçı kazandıklarını dile getirdi.

Bu galibiyete çok ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Freimanis, 'Maç içinde zihinsel hatalar yaptığımızı düşünüyorum. Bir şekilde son topla kazandık. Taraftar bugün harikaydı, teşekkür ediyorum.' dedi.

- PAOK cephesi

PAOK Başantrenörü Soulis Markopoulos, dördüncü periyotta iyi oynadıklarını ancak son saniyede maçı kaybettiklerini ifade etti.

Muratbey Uşak'ı tebrik eden Markopoulos, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bizim için bu maçın ne kadar zor geçeceğini biliyorduk çünkü Muratbey Uşak'ın bu maça ne kadar ihtiyacı olduğunun farkındaydık. Maç içinde ilk yarıyı fena geçirmedik. Üçüncü çeyrekte top kayıpları yaptık, savunma hatalarında bulunduk ve 13 sayı geriye düştük ama sonra dördüncü çeyrekte iyi oynadığımızı düşünüyorum. Öne de geçtik ama ne kadar mücadele etsek bile maçı tek bir top belirledi. Kaybettik, üzgünüz.'

PAOK oyuncusu Zanis Peiners de böylesine önemli bir maçtan yenilgiyle ayrıldıkları için üzgün olduğunu belirtti.

Gruptan çıkabilmeleri için önemli bir müsabaka oynadıklarını kaydeden Peiners, 'Maçta inişlerimiz çıkışlarımız oldu. Sonunda biraz da şanssızlıkla kaybettik. Önümüzdeki maçlarda daha iyi oynayarak gruptan çıkma şansımızı sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA