Ülkü Park'ta Kış Kupası Nefes Kesecek

İzmir Ülkü Park Pistinde düzenlenen Kış Kupasının ikinci ayak yarışı 18 Aralık Pazar günü yapılacak. Pilotlar asfaltın tozunu almaya hazırlanırken, İzmirli sporseverler de tribünleri doldurmak için harekete geçti.

Sezonun merakla beklenen yarışı Kış Kupası’nın ilk ayağı 20 Kasım Pazar günü İzmir Ülkü Park Pistinde başladı.

Birbirinden başarılı ve iddialı 19 pilotun start aldığı yarışlarda, büyük rekabet yaşandı. Güne antrenman ile başlayan pilotlar, sıralama turları ile devam etti. Turlarda elde ettikleri dereceye göre start alan usta pilotlar, kırmızı ışıklar söndüğünde pistte kıyasıya mücadele etti.

Pilotlar; Dizel, Super, Grup 1600 A, Grup 1600 N olmak üzere 4 kategoride yarıştı. İlk ayakta düzenlenen iki yarış için de her bir kategoride alınan dereceye göre puan verildi ve puanların toplamına göre sonuçlar belli oldu. Buna göre ilk yarışı birincilikle tamamlayan pilotlar; Dizel kategorisinde Hüseyin Çetmen, Grup 1600 N kategorisinde Güney Altuner, Grup 1600 A kategorisinde Mustafa Nazik ve Super Kategorisinde Cem Yudulmaz oldu. İkinci yarışta ise Dizel’de Hüseyin Çetmen, Grup 1600 N’de Efe Albağlar, Grup 1600 A’da Mustafa Nazik ve Super Kategorisini Göktan Bayraktar birinci olarak tamamladı.

Heyecan fırtınası devam ediyor

Toplam 5 ayaktan oluşan Kış Kupası’nın ikinci ayağı 18 Aralık’ta saat 13.00’de daha yüksek sayıda pilot katılımı ile Ülkü Park’ta devam edecek. Pilotlar asfaltın tozunu almaya hazırlanırken, İzmirli sporseverler de tribünleri doldurmak için harekete geçti.

Kaynak: İHA