TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Resmen Kuruldu

TFF 1. Lig Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu onayı ile resmen kuruldu.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, TFF 1. Lig kulüp başkan ve yöneticileri, federasyonun Riva'da bulunan merkezinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i ziyaret etti. Ziyarette TFF Başkanvekili Ali Dürüst, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Mustafa Çağlar, Erhan Kamışlı ve genel sekreter Kadir Kardaş da hazır bulundu.

Yapılan görüşmelerde TFF 1. Lig kulüplerinin sorunları ele alınırken, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği'nin de resmen hayata geçirilmesine karar verildi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal başkanlığında kurulan TFF 1. Lig Kulüpler Birliği İcra Kurulu'nda Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Bozbağ, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, Denizlispor Kulübü Başkanı Süleyman Urkay ve Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek yer aldı.

Etik Kurulu ise Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı İsmail Bağıban, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü ve Balıkesirspor Kulübü Başkanı Feyyaz Çiftçi'den oluştu.

Denetim Kurulu'nda da Ümraniyespor Kulübü Başkanı Recep Yoğurtçu, Elazığspor Kulübü Başkanı Sedat Karataş ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Osman Toprak görev yapacak.

TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Basın Sözcüsü Mustafa Bozbağ, şunları kaydetti:

'TFF 1. Lig Kulüpler Birliği, tüm kulüplerimize hayırlı olsun. Bu yapıyı kurarken TFF 1. Lig'in kalitesini ve gelirlerini arttırmayı hedefledik. Çünkü TFF 1. Lig, Süper Lig'in ve milli takımımızın altyapısı durumunda. 21 milyon taraftarı olan bu ligin, böyle bir oluşuma ihtiyacı vardı. Bu oluşumun başarıya ulaşması ve Türk futbolunu kalkındırması için TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu'nun değerli katkılarıyla el birliğiyle çalışacağız.'

Kaynak: AA