Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'na Ziyaret

Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Yaşar Zımba ve beraberindeki heyet, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Toçoğlu, burada yaptığı açıklamada, şehrin her alanına yayılan hizmet ağının önemli bir kalemini de spor yatırımlarının oluşturduğunu söyledi.

Spor hizmetlerinde alanın genişlediğini anlatan Toçoğlu, 'İlçelerimizde sentetik sahalar inşa ettik ve kullanıma sunduk. Aynı zamanda amatör spora dönük malzeme ve araç yardımlarımız artarak devam ediyor. İnşallah amatör spora desteğimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. Yeni yılda da yeni sahalar inşa edecek, gençlerimizin spor yapabilecekleri alanları çoğaltacağız.' diye konuştu.

Toçoğlu, 2020 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası'nın Sakarya'da yapılacak olmasının bir şans olduğunu vurgulayarak, 'Dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan 2020 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası şehrimizde yapılacak. Şehrimizin tanıtımı açısından bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Dünyanın dört bir yanından hem sporcu hem de sporseverler şehrimize gelecek. Bunu fırsata çevirmemiz lazım. Şehrimiz turizm değerlerine yukarıya çekmek adına önemli bir organizasyon olacak.' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Toçoğlu, ASKF yönetiminde yer alan ve Dünya Karate Federasyonu Hakem Kurulu Üyeliğine atanan Avrupa ve Dünya Hakemi Uğur Kobaş'ı tebrik etti.

Kaynak: AA