'Gol Bölgelerinde Eksiğimiz Var'

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz:'Dört haftadan sonra ilk defa tam kadro Adana Demirspor maçına çıkacağız'.

TFF 1. Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, gol bölgelerinde eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta sahalarında 1-0 kaybettikleri Bandırmaspor maçında futbolcularının ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyduğunu ifade etti.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında 4 net gol pozisyonu bulduklarını belirten Buz, 'Maalesef futbolda gol çok önemli. Gol bölgelerinde eksiğimiz var, onu gidermemiz gerekiyor. Orada daha iyi olmamız gerekiyor. Onların üzerine çalışıp eksikleri gidereceğiz.' diye konuştu.

Buz, takım olarak hiçbir mazeretin arkasına sığınmadıklarını belirterek, 'Fikstür durumunu herkes nasıl değerlendirmek istiyorsa değerlendirsin. Biz, kendi açımızdan takımımıza bakmamız gerekiyor. Son dört haftadır eksiklerle sahaya çıktık. Şimdiye kadar onu söylemedik ama bu hafta Allah nasip ederse dört haftadan sonra ilk defa tam kadro Adana Demirspor maçına çıkacağız. Puansal anlamda çok daha iyi durumda olmamız gerekiyor. Eksiklerimiz var, onları gidereceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu değişiklikleri ve tercihleriyle ilgili eleştiriler konusunda Buz, 'Hiçbir teknik direktör, takımı mağlubiyet için sahaya çıkarmaz. Futbolcularımın hepsi benim için gerçekten değerli. Burada önemli olan Yeni Malatyaspor'un menfaatidir. Biz her zaman onun doğrultusunda gittik. Yanlışlar varsa onu hep birlikte düzelteceğiz.' ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor maçını kazanmaları gerektiğini vurgulayan Buz, şunları kaydetti:

'Geçen sene de bu sene de önümüze hep maç maç baktık. Taraftarlarımızdan rica ediyorum, sonuna kadar desteklesinler. Sonuçta protestolarını her zaman yapabilirler. Tabii belirli bir ölçüde olması gerekiyor. Bu futbolcular, onların futbolcuları. Bu takım, bizim taraftarlarımızın takımı. Bu taraftarlar, bizim taraftarlarımız.'

Kaynak: AA