'Adım Adım' Filmine Rotary Kulüplerinden Destek

İzmir'de 5 engelli gencin hikayesinin anlatıldığı 'Adım Adım' filmini geniş kitlelerin izlemesi amacıyla Kordon Rotary Kulübü'yle toplantı düzenlendi.

İzmir'de bir otelde bir araya gelen filmin oyuncuları ve Rotary üyeleri 5 engelli gencin dansla hayata tutunma çabasını anlatan 'Adım Adım' filminin daha çok seyirciye ulaşması için fikir alışverişinde bulundu.

Kordon Rotary Kulübü Başkanı Pınar Ünlü, Adım Adım filminin oyuncularını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, engel tanımayan genç oyuncuları desteklediklerini ve filmin tanıtımını daha geniş yelpazeye yayabilmek için çalışacaklarını kaydetti.

Ünlü, 11 Ocak 2017 tarihinde Karaca sinemalarında Kordon ve Gündoğdu Rotary kulüplerinin tüm rotaryenleri filmin gösterisinde ağırlayacaklarını bildirdi.

Toplantıya katılan filmin oyuncularından Yüksel Ünal, filmi çekerken gönüllülük esasına dayandıklarını ve engellilere yönelik algıların değiştirilmesi gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

'Şahsi inancım, engelli, özürlü gibi tanımları bir kenara bırakıp bunların birer bedensel özellik olduğunu bilmemiz gerekiyor. Nasıl ki bir sürü vücuda göre kıyafetler üretiliyorsa, bu vücutlara göre de yollar, kaldırımlar, merdivenler tasarlanabilir. Şehir tasarlanırken onların varlığı göz önünde bulundurulmalı. Bu zamana kadar onlara göre bir hayat tasarlanmadığı için sokağa çıkmıyorlardı. Sokağa çıkmadıkları için biz onların farkında değildik. Onların farkına varmadığımız için onların olmadığı bir dünya kurduk kendimize. Dolayısıyla bu uçurum basamaklarca uzadı.'

Filmin oyuncularından görme engelli Ümran Sevinç ise filmde oynamaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek 'Bu filmle duyarlılık arttı. Engelliler Günü kutlanacak bir şey değil.' dedi.

Filmin bedensel engelli oyuncularından Bora Acar Zöngür, filmle beraber bir şeylerin değişmesini istediklerini belirterek, 'Bu filmi izledikten sonra engellilerin sorunları üzerine çözümler sağlanmalı. Yollar erişilir olmalı. Rampalar olsun.' diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, Buca Belediyesinin filmin sponsoru olduğunu belirterek, 'Buraya Buca Belediyesi Başkanı olarak gelmedim. Filmin ana paydaşlarından İzmir Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü'nün (İZDESK) üyesi olarak geldim. Farkındalığın artması için buradayım. Birlikte çözüm üretmek için desteklerinizi bekliyorum. Bu film okullarda ve belediyelerde her zaman gösterilmeli.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA