Türkiye Spor Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Bu yıl 15.’si gerçekleşecek olan Türkiye Spor Ödülleri, 19 Aralık Pazartesi akşamı sahiplerini buluyor.

Ülkemizde yaşanan son üzücü gelişmelerden dolayı ödül törenini ve gala gecesinin ismi "Şehitlere Saygı Gecesi" olarak değiştirilirken, gecede tüm spor camiasına barış ve dostluk mesajları verilecek. Tertip Komitesi Başkanlığını Spor Hukuku Uzmanı Avukat Tamer Kulaçoğlu’nun yaptığı gala gecesinde ödül hak sahiplerinin dışında Türk sporunun önde gelen isimlerinin yanı sıra yurt dışından da önemli spor adamları katılacak. Bomonti Hilton Hotel Conference Center’da düzenlenecek olan 15. Türkiye Spor Ödülleri törenine de yerli yabancı 500 üst düzey konuk katılacak.

Kulaçoğlu: "Yaşananlar milat oldu"

Tertip Komitesi Başkanı Avukat Tamer Kulaçoğlu yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaşanan son üzücü olaylar hepimizi derinden yaraladı. Ancak başta Beşiktaş ve Bursaspor camiası olmak üzere hepimiz iyice kenetlendik. Bu yaşananlar Türk Sporu için milat olmuştur. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu sebeple gala gecesini ’Şehitlere Saygı Gecesi’ olarak adlandırdık. O gece mesajlar ülkemizin birliği ve şehitlerimize saygı için verilecek. Özlediğimiz barış ve sevgi ortamını hep birlikte paylaşacağız. Türkiye’nin yarınlarına, çocuklarına iyi bir mesaj vermek için bizler bu organizasyon vesile ile üstümüze düşeni yapacağız" dedi.

Kulaçoğlu ayrıca, bu önemli organizasyona Nijerya Milli Takım Kaptanı ve Chelsea’li ünlü futbolcu John Obi Mikel ve Eski Fenerbahçe’li Ünlü Fransız futbolcu Nicolas Anelka’nın onur konuğu olarak katılacağını dile getirdi.

Delibaş: "Türkiye’ye iyi bir mesaj vermek tek amacımız"

Spor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Spor Ödülleri Kurucusu Nedim Delibaş ise yaptığı açıklamada, "15 yıldır düzenli olarak yapılan Türkiye Spor Ödülleri organizasyonunun hak sahiplerini belirleyen ’www.sporodulleri.com’ anketine katılan herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok çekişmeli bir yarışma oldu. 1 milyon 314 bin 983 oyun kullanıldığı organizasyonu her yıl üstüne koyarak daha iyi nasıl yaparız, bunun peşindeyiz. 15 .Türkiye Spor Ödülleri gala gecesi unuttuğumuz değerleri, vefayı, emeğe saygıyı ve en önemlisi barış ve kardeşlik duyguları içinde şehitlerimize saygıyı ön plana çıkaracaktır. Tüm spor camiası olarak tek vücut olacağımız bu gece ile tüm Türkiye’ye iyi bir mesaj vermek tek amacımız" diye konuştu.

Kaynak: İHA