'Terör Saldırıları Yabancı Hakemleri De Etkiliyor'

Spor spikeri Ersin Düzen, yabancı hakemlerin Türk takımlarına karşı yaptığı hatalara değinerek, “Ülkemizde yaşanan terör saldırıları nedeniyle takımların buraya olan yaklaşımları hakemleri de etkiliyor" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin düzenlediği spor söyleşileri, Türk futbolunun önemli isimlerini gençlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen spor söyleşisi Ali Gültiken’in moderatörlüğünde ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Söyleşiye konuşmacı olarak Spor Spikeri Ersin Düzen katıldı.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin faaliyetlerinin tanıtıldığı video gösterimi ile başlayan söyleşide Türk futbolun’un geçmişten günümüze uzanan tarihi gelişmeleri ve Fenerbahçe’ye yabancı hakemler tarafından yapılan hatalar konuşuldu. Hakem hatalarının Türk takımlarına diğer takımlara oranla daha yüksek olduğu ve Türkiye’de yaşanan terör saldırılarının hakemlerin yaklaşımlarını etkilediği de ifade edildi.

“TERÖR SALDIRILARI NEDENİYLE TAKIMLARIN BURAYA OLAN YAKLAŞIMLARI HAKEMLERİ DE ETKİLİYOR”

Fenerbahçe ile Braga’nın oynadığı maçta hakem hatası üzerinde duran Spor Spikeri Ersin Düzen, “Fenerbahçe’nin Braga deplasmanında ve Kiev’de oynadığı maçta hakemin direk olarak skoru etkileyen ve takımlarımızın da elenmesine sebep olan hataları olduğu kesin. Bu ifademin aksini söyleyen ile sabaha kadar tartışırım. Bunların iyi niyetli hatalar olduğunu söyleyemem. Bunu sadece hakem hatası olarak geçiştirmeyi düşünmüyorum. Avrupa arenasında güçlü olursanız hakemlerin sizin maçlarınızdaki yönetimleri de muhakkak farklı olur. Barcelona’nın oynadığı maçlarda hata yapılıyor ama bizim Türk takımlarımızdaki gibi çok fazla hata görmüyoruz. Ülkemizde yaşanan terör saldırıları nedeniyle takımların buraya olan yaklaşımları hakemleri de etkiliyor. Hakem hataları altında yatan sebeplerden bir ya da iki tanesinin bu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA