'Türk Sporcular Daha Yetenekli'

İsveç ekibi Kristianstad'da forma giyen milli hentbolcu Aslı:'Milli takımda benden daha yetenekli oyuncular var. Hepsinin Avrupa'ya gitmesini çok isterim' 'İsveç'te hentbola yatırım çok fazla. Türkiye'de kazandığımdan daha fazla kazanıyorum' 'Transferimde iki sene geç kaldığım için pişmanım'

ÖMER HAKAN KİBAR - Sezon başında İsveç Birinci Ligi takımlarından Kristianstad'a transfer olan A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın genç oyuncularından Aslı İskit, Türk sporcuların Avrupalı meslektaşlarından daha yetenekli olduğunu söyledi.

Aslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk yurt dışı deneyiminde farklı duygular yaşadığını dile getirerek, 'Oraya gidince şunu gördüm: Bizim Türk sporcular daha yetenekli ancak Avrupa'da daha sert antrenmanlarla karşılaştım.' dedi.

Çıktığı ilk idmanda parmaklarının morardığını anlatan Aslı, 'Muratpaşa Belediyespor'da da çok iyi antrenmanlar yapmıştık. Yeni takımımdaki kızlar daha hırslı. Bu durumu görünce sen de daha çok motive oluyorsun.' diye konuştu.

Milli sporcu, İsveç'te kısa bir dönem uyum süreci yaşadığını belirterek, 'Sezon öncesinde çok fazla hazırlık maçı yaptık. Parmaklarımın derisi soyuldu. Bayanlar çok sert. Bir an 'burada yapamayacağım' düşüncesine kapıldım ancak şu anda hiçbir sorunum yok. Gayet memnunum. İyi oynuyorum, diye düşünüyorum. Onlar da benden memnun. Maçlara hep ilk 7'de başlıyorum.' değerlendirmesini yaptı.

- Arkadaşlarına Avrupa tavsiyesi

Aslı İskit, arkadaşlarına da yurt dışına gitmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

'Avrupalı'dan hiçbir farkımız yok.' diyen Aslı, 'Milli takımda benden daha yetenekli oyuncular var. Hepsinin Avrupa'ya gitmesini çok isterim. Serpil İskenderoğlu ve Yeliz Özel bizleri sürekli teşvik ediyorlar. 'Gidin ve görün' diyorlar. Onlar oraya giderse daha başarılı olacaklardır.' ifadelerini kullandı .

Takımının küçük bir kentte bulunduğuna dikkati çeken Aslı, 'İsveç'te hentbola yatırım çok fazla. Ücretlerde fark var. Çünkü büyük bir yatırım var ve herkes daha fazla para kazanıyor. Bu iş profesyonel olarak yapılıyor. Sporcular 1 saat öncesinden ekstra antrenman yapıyor. Türkiye'de kazandığımdan daha fazla kazanıyorum.' şeklinde konuştu.

- 'Herkes hentbolu seviyor'

Aslı İskit, İsveç'teki hentbol seyircisinin profilinin farklı olduğuna da dikkati çekerek şöyle konuştu:

'Maçlar ücretli. Herkes gelip maçları izliyor. Her yerde takımın oyuncularının fotoğrafları var. Bizim burada ise insanlarımız ücretsiz olduğu halde gelip izlemiyor. Orada para vererek, bileti alıp gelip izliyorlar, şaşırdım. Karşı takımı da alkışlıyorlar. Herkes hentbolu seviyor.'

Kristianstad takımının şampiyonluk hedefi bulunmadığını aktaran Aslı, 'Ligde üçüncü sıradayız. İlk 5 sıradaki takımların puanları aynı, yani lig bir hayli çekişmeli. İlk 3 sıra için oynuyoruz. Takımın hedefi şampiyonluk değil, yavaş yavaş yükselmek. Şampiyonluk olursa da kimse 'hayır' demez, diye düşünüyorum.' şeklinde görüş belirtti.

- Korkuları transferini geciktirdi

İsveç takımının yetkililerinin 2 yıl boyunca kendisini transfer etmek için uğraştığını anlatan Aslı, yurt dışında oynama korkusu nedeniyle bu teklife cevap veremediğini belirtti.

Transferinde Türk Milli Takımı'nın etkili olduğunu dile getiren milli hentbolcu şunları söyledi:

'Üç sene önce Çek Cumhuriyeti ile maç yapmak üzere bu ülkeye gittik. Kristianstad takımının yöneticileri de orada görüp beni beğendiler. Takımın yöneticileri de Çek Cumhuriyeti'nden bir oyuncuyu izlemeye gelmişler. Antrenörleri beni görünce kontak sağladılar. Ancak transferim için iki sene bekledim, çünkü korkmuştum. Bugün baktığımda 'keşke korkmasaydım' diyorum.'

Transfer için İsveç ekibi yöneticilerinin çok ısrarcı olduğunu aktaran Aslı, 'Yurt dışında ne yapar ne ederim, diye iki seneyi boşa bekledim. Korkumdan dolayı 2 sene bekledim ama bu sene 'artık gidiyorum' dedim. İki sene beni beklediler. Yaşadıklarımı düşününce komiğime gidiyor. Keşke iki sene önce gitmiş olsaydım. Transferimde iki sene geç kaldığım için pişmanım.' şeklinde konuştu.

Transfer konusunda ailesinden tam destek gördüğünü belirten milli hentbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Vize işlemleri ile uğraşırken 15 Temmuz'daki darbe girişimi işlerimi sekteye uğrattı. 15 Temmuz nedeniyle 1 ay geç gittim. Bir de bu olay araya girince strese girdim. Ailem beni sürekli teşvik etti. Onlar benden daha çok istediler. Hayalimi gerçekleştirmemi istediler. Hedefim vardı, bunu gerçekleştirdim.'

Kaynak: AA