Yeni Malatyaspor - Bandırmaspor Maçının Ardından

Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig’in 14. haftasında evinde karşılaştığı Bandırmaspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig’in 14. haftasında sahasında ağırladığı Bandırmaspor’a 1-0 yenilerek averajla liderliği kaptırırken, maç sonu açıklamalarda bulunan Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktör İrfan Buz, kendi sahalarında kazanmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını kaydederek, “Futbolda bunlar var, müsabakada birçok gol pozisyonumuz vardı ama gole çeviremedik. 90 dakika tek kale oynadığımızı düşünüyorum. Biz sezon başından beri Play-off’u hedeflediğimizi ancak ilk 2’yi de yakaladığımız da bunu sonuna kadar götürmek istediğimizi söyledik. Ligde çok güçlü rakiplerimiz var ama Yeni Malatyaspor bu yarışın içinde sonuna kadar olacaktır. İnişlerin her zaman bir çıkışı vardır. İçerideki bu maçımızı kaybettik ama galibiyet serimizi tekrar yakalayıp bunu devam ettireceğiz” diye konuştu.



"Bu takım yine bir seri yakalayabilir"

Yeni Malatyasporlu futbolcuların maçta elinden gelen her şeyi yaptığını kaydeden Buz, “Sadece ilerideki gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Böyle zamanlarda en büyük desteği şehrimizin bize vermesi lazım. Futbol sonuç oyunu ama futbolcuların mücadelesi ve oyun içindeki arzumuz bu takımda bir şeylerin olduğunu gösteriyor. Bu takım yine bir seri yakalayabilir, şu anda 26 puandayız ve gol averajı olarak ikinci durumdayız. Şimdi baktığımız zaman bu takım hiç mi bir şey yapamayacak? Bu kadar karamsar mı olmamız lazım? Boluspor da kendi sahasında kaybediyor, sonra kazanıyor. Biz de bu durumun içerisinden çıkacağız. Futbolda inişler çıkışlar her zaman var, illaki bazı sıkıntılarımız olacak. Ama ben ilerleyen haftalarda takımımın istediği sonuçları olacağından eminim” ifadelerini kullandı.

Buz, takımdaki eksiklikleri görüp ona göre hazırlanacaklarını dile getirerek, “Biz dört haftada bir puan aldık doğru, Göztepe maçında kötüydük kabul ediyoruz, özür diliyoruz. Biz şimdi önümüze bakıp nerede eksikliklerimiz var onları görüp bu eksikliklerimizi gidereceğiz. Gol bölgelerinde eksikliklerimiz varsa daha iyi çalışıp daha çok gol atacağız, her maçı kazanmak zorundayız, ondan sonra da Süper Lig’e çıkmak zorundayız, bizim başka şansımız yok” dedi.



Bandırmaspor cephesi

Bandırmaspor Yardımcı Antrenörü Serkan Afacan ise, Evkur Yeni Malatyaspor’a karşı iyi mücadele sergilediklerini aktararak, “Malatya takımı gerçekten iyi organize olmuş ve iyi kurulmuş bir takım. Biz de alt sıralardan kurtulmak için büyük çaba sarf ediyoruz, inanıyorum ki Yeni Malatyaspor bundan sonraki maçlarında daha iyi sonuçlar olacaktır ve hak ettiği yerlere gelecektir. Biz takım olarak savunma yapmayı öğrendik, oyunu artık iki yönlü oynamaya başladık, futbolcularımız buna alıştı futbolun doğrularını yapmaya başladık. Dolayısı ile sonuçlar da gelmeye başladı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA