Üniversitelerarası Hentbol Müsabakalarında Siirt Üniversitesi Birinci Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Hentbol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakaları sona erdi. Siirt Üniversitesi, kızlar ve erkeklerde birinci oldu

İnönü, Adıyaman, Gaziantep, Yüzüncü Yıl, Siirt, İçel, Dicle ve Batman Üniversitesinin katıldığı müsabakalarda bayanlarda 6 takım 84 sporcu, erkeklerde ise 5 takım 70 sporcu mücadele etti.

6-10 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen müsabakalarda bayanlarda Siirt Üniversitesi birinci, Dicle Üniversitesi ikinci, Gaziantep Üniversitesi üçüncü oldu. Erkeklerde ise Siirt Üniversitesi birinci, Gaziantep Üniversitesi ikinci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi üçüncü oldu. Müsabakalarda İnönü Üniversitesi kızlar ve erkeklerde dereceye giremedi. İnönü Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kapanış törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

“Müsabakalar çok güzel geçti”

Bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hentbol müsabakalarının dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak, "Başarılı, güzel müsabakalar oynandı. Bu müsabakaya üniversitemizle birlikte 8 üniversitemiz katıldı.

Üniversitelerin öğrenci, sporcu, yönetici ve antrenörlerini kutluyorum. Bu müsabakalar çok güzel geçti. Misafir takımlarımızı üniversitemizde konuk etmekten onur ve mutluluk duyduk" diye konuştu.

Kaynak: İHA