Türkiye Basketbol 2. Ligi

Türkiye Basketbol 2. Ligi temsilcisi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Antalya deplasmanında Kepez Belediye’ye karşı kaybetti.

TB2L B Grubu 8’inci hafta müsabakasında Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Antalya deplasmanında Kepez Belediye’ye karşı 77-64 yenildi. Maça, Çağlar Gürle, Mert Yavi, Tolga Alıcıoğlu, Erhan Taşlı ve Burak Sarı 5’i başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, ilk periyotta Çağlar Gürle ile bulduğu sayılarla rakibine üstünlük kurmaya çalıştı. İlk periyot deplasman takımı Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübünün 19-12’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci periyotta oyuna ağırlığı koyan ev sahibi takım Mertcan Özen ile bulduğu sayılarla aradaki farkı kapatmaya başlamadı. Potasında da Nikolay Pastal’in ribauntları ile rakibine sayı vermeyen Kepez Belediye ikinci periyodun sonunda soyunma odasına 37-28’lik üstünlükle girdi. Kepez Belediye bu periyotta 25 sayı üretirken, deplasman ekibi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü sadece 9 sayı üretebildi. Üçüncü periyotta karşılıklı bulunan sayılar geçilirken Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü 20, Kepez Belediye ise; 22 sayı üretti. Son periyoda da 59-48’lık üstünlükle giren Kepez Belediye, Kemal Can Aktuna ve Mehmet Yatağan’ın bulduğu sayılara Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Mert Yavi ile Erhan Taşlı ile karşılık vermeye çalışsa da üretilen sayı deplasman ekibine yetmedi. Maçı Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü 77-64 kaybederek 8 maçta 2 galibiyet 6 mağlubiyetle 10 puanda Play-Out potasında kaldı. Kepez Belediye ise; 5’inci galibiyeti alarak 13 puanla 10 takımlı TB2L B Grubunda üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü haftaya kendi saha ve seyircisi önünde İçel Büyükşehir Belediye Spor ile karşı karşıya gelirken, Kepez Belediye ise; kendi sahasında İzmir Büyükşehir Belediye’yi konuk edecek.

Kaynak: İHA