Judo Kadın Milli Takımı, Bolu'da Kampa Girdi

Judo Kadın Milli Takımı, 2017 yılında yapılacak organizasyonlarda mücadele edecek sporcuların belirlenmesi için 37 kişilik kadroyla Bolu'da kampa girdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde kampa giren milli takım, antrenörler gözetiminde sabah antrenmanına çıktı. Milli sporcular, kar kalınlığının 30 santimetre olduğu Aladağ bölgesinde bir saat koştu.

Sporcular, 20 gün sürecek kampta dayanıklılık ve fiziksel gelişime odaklı çalışma yapacak.

Judo Kadın Milli Takımı Antrenörü Mustafa Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta, 2017'de gerçekleştirilecek organizasyonlara katılacak sporcuları belirleyeceklerini söyledi. Birinci, uzun vadede ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek kadroyu oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Birinci, kamp süresince milli sporcuları fiziksel olarak hazırlamayı düşündüklerini aktararak, 'Bu kampımız, 2017 yılı faaliyet programında yer alacak organizasyonlarda yarışacak sporcularımızı belirleyeceğimiz bir çalışma. Bu, bizim ilk kampımız. Hazırlıklarımız 2017'de de devam edecek.' şeklinde konuştu.

Kamp süreci boyunca günde 2 ya da 3 antrenman yapacaklarını belirten Birinci, şunları kaydetti:

'Kamptaki çalışmalarımız, ağırlık, koşu ve judoyu da aralara koyarak devam edecek. 2017 yılındaki müsabakalara burada belirleyeceğimiz sporcularla katılacağız. Burada bulunan sporcular arasından en iyi 7-10 kişiyi, en üst seviyeye çıkarıp Türk Milli Takımı'nın başarılarını devam ettirmek istiyoruz.'

Kaynak: AA