Avrupa Kros Şampiyonası'nda 3 Altın

Milli atletlerden Aras Kaya erkeklerde, Yasemin Can ise kadınlarda Avrupa şampiyonu oldu Türkiye, Meryem Akdağ'ın gümüş madalya aldığı kadınlarda takımca altın madalya kazandı Polat Kemboi Arıkan'ın gümüş madalyayla katkı yaptığı erkek takımı ise bronz madalya aldı.

23. Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde Aras Kaya, kadınlarda ise Yasemin Can'ın kazandığı altın madalyaların yanı sıra kadınlarda takımca şampiyon oldu.

İtalya'nın Sardinya Adası'ndaki Chia kasabasında düzenlenen şampiyonada, büyükler, 23 yaş altı ve gençler yaş gruplarında yarışlar yapıldı.

Erkeklerde Türkiye adına yarışan Kenya asıllı Aras Kaya, 27 dakika 39 saniyelik derecesiyle altın, Aras'ın 3 saniye arkasındaki bir diğer milli sporcu Polat Kemboi Arıkan ise gümüş madalyayı boynuna taktı.

Aynı kategoride mücadele eden milli sporculardan Kaan Kigen Özbilen 10, Alper Demir 25, Cihat Ulus 28 ve Ramazan Özdemir 63. sırayı aldı. Bu sonuçla erkek takımı, bronz madalyanın da sahibi oldu.

- Kadınlarda da ilk 2 sıra Türkiye'nin

Kadınlar 5 bin ve 10 bin metrede 2016 Avrupa şampiyonu Yasemin Can, parkuru 24 dakika 46 saniyede tamamladı. Kenya asıllı milli sporcu, 20. yaş gününde, kariyerinin ilk Avrupa kros şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye'yi temsil eden bir diğer Kenya asıllı sporcu Meryem Akdağ da Yasemin'den 10 saniye sonra finişe geldi ve gümüş madalyaya uzandı.

Diğer Türk sporculardan Özlem Kaya 13, Sevilay Eytemiş 19, Esma Aydemir 29 ve Sebahat Akpınar 64. sırada yarışı bitirdi. Ay-yıldızlılar böylece kadınlar takım kategorisinde de altın madalya aldı.

- Türkiye, madalya sıralamasının zirvesinde

Geçen yıl Ali Kaya'nın kazandırdığı tek altın madalyayla takımca 7'nciliği alan Türkiye, 2016'da aldığı 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayla sıralamanın zirvesinde yer aldı.

Madalya sıralamasında Türkiye'yi, Büyük Britanya (3 altın, 1 gümüş, 6 bronz) ve Almanya (1 altın, 3 gümüş) izledi.

Türkiye'nin 23 yaş altı erkekler takımındaki Onur Aras 23, Saffet Elkatmış 42 ve Ömer Tuncer 55'inciliği elde etti.

23 yaş altı kadınlarda yarışan Tuğba Güvenç 11, Emine Hatun Tuna 23, Tubay Erdal 26, Fatma Demir ise 44. sırada bitiş çizgisini geçti.

Türkiye'nin genç erkekler takımında yer alan sporculardan Ömer Oti 16, Sezgin Ataç 40, Ferhat Bozkurt 44, Mustafa Özseçer 48, Ramazan Karagöz 54 ve Nurkan Dağtekin 75. sırada yarışı tamamladı.

Genç kadınlar takımının kadrosundaki Pınar Demirtaş 17, Emine Akbingöl 26, Yayla Kılıç 32, Bahar Atalay 37, Latife Güneş 48 ve Sümeyye Erol 68. oldu.

Kaynak: AA