'Penaltılar Bize Olsa Verilir Mi, Bilmiyoruz'

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Penaltılar bize olsa verilir mi bilmiyoruz. Marcelo’nun hareketini biz yapsak ne olurdu bilmiyorum. Bülent Yıldırım iyi maç yönetti ama bu tür kararlar maçın sonucuna etki etti” dedi.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Bugün burada kötü bir sonuçla evine gelen bir Beşiktaş vardı. Ligin de zirvesinin adayı, iyi futbol oynayan bir takım. Amacımız Beşiktaş’ın ataklarına engel olmak, yakaladığımız toplarda da hızlı hücumla gol aramak istedik. Bunları değerlendiremedik, son vuruşlarda eksiklerimiz vardı. Penaltı sonrası gardımız düştü, sonra yeniden ayağa kalmaya çalıştık ama ikinci bir penaltı oldu. Bunlar da tartışılır, bize olsa verilir mi bilmiyoruz. Marcelo’nun hareketini biz yapsak ne olurdu bilmiyorum. Bülent Yıldırım iyi maç yönetti ama bu tür kararlar maçın sonucuna etki etti. Biz oynanması gerektiğini gibi oynadık, tabii ki Beşiktaş bizden iyi oynadı ama oyun daha farklı olabilirdi. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Oyuncularımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.



HAKEM YORUMU

Hakem kararlarının kasıtlı olduğunu düşünmediğini söyleyen Hamzaoğlu, “Bu atmosferden etkilenecekti kim yönetse. Başka sahalarda da bunları yaşıyoruz. Kararlardaki taktir hakkını Beşiktaş’tan yana kullanması normaldi ama sonuca etki eden kararlar oldu. Biz yapmamamız gerekenler üzerinde duracağız ama verilmeyebilecek pozisyonlardı” diye konuştu.

Hamzaoğlu, maç sonrası Harun Tekin ile konuştuğunu da belirterek, oyuncusunun ayağına basıldığını, Marcelo’nun bastıktan sonra da ayağını kaldırmayarak basmaya devam ettiğini dile getirdi.

Hamzaoğlu ayrıca, bu tür hakem hatalarının baskı olmadığı taktirde, kimsenin kimseyi zorlamadığı zamanlarda düzeleceğini, buna inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA