Short Track'ta büyük başarı

Kısa Kulvar Sürat Pateni Danubia Serisi Sofya Open yarışmasına katılan Short Track Milli Takımı, gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu faaliyet programında yer alan Kısa Kulvar Sürat Pateni Danubia Serisi Sofya Open yarışması hafta sonunda Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapıldı. Short Track Milli Takımı bayrak yarışlarında gümüş madalya alarak büyük sevinç yaşattı.

Bayrak takımında yer alan Furkan Akar, Metehan Akan ve Murat Tahtacı yarışmada başarılı bir performans ortaya koyarak ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Kafile başkanlığını yönetim kurulu üyesi Ahmet Hamdi Işık’ın yaptığı kafilede 18 sporcu ve antrenörler Zeynep Erkılıç ile Cemre Çavdar yer aldı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Işık, “Ülkemizde 2011 itibariyle ilme kazanan bu spor dalı artık Avrupa’da söz sahibi olmaya başladı.

EYOF sporcularının da kafilede olması tecrübe kazanmaları açısından olumlu olmuştur. EYOF’a kadar sürekli yurt dışı yarışmalara katılacak olan sporculardan madalya ümidimiz üst seviyededir” diye konuştu.

Kaynak: İHA