Musa Aydın Açıklaması '2020 Tokyo'nun İlk Adımını Atıyoruz'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 6 sporcumuzun katılacağı Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası öncesi, "Dünya şampiyonası hem altyapımızdan gelen güreşçilerimize bir fırsat verecek hem de 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gidecek sporcularımızı belirlemede önemli bir faktör oluşturacak" dedi.

10-11 Aralık tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek olan Büyükler Dünya Şampiyonası başlıyor. Olimpiyat yılı olması nedeniyle bu yıl yapılan Dünya Şampiyonası’na olimpiyatta yer alan sporcular katılamazken, olimpiyat dışındaki iki sıklette müsabakalar yapılacak. Şampiyonaya 30 ülkeden yaklaşık 180 güreşçinin katılması beklenirken, maçlar Serbest, Grekoromen ve Kadınlar Serbest stilde 2’şer sıklette yapılacak. Türkiye’den de şampiyonada 6 güreşçimiz minderde boy gösterecek.

"2020 Tokyo’nun ilk adımını atıyoruz"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Şampiyonası’nın olimpiyatlardan sonraki en büyük şampiyona olduğuna dikkat çekerek, "Biz bu şampiyonaya 2020 Tokyo’nun ilk adımı diyebiliriz. Bu yılki şampiyonaya Olimpiyata katılan güreşçilerimizin olmaması diğer güreşçilerimiz açısından büyük avantaj sağlıyor. Çünkü bu durum hem altyapımızdan gelen güreşçilerimize bir fırsat verecek hem de 2020 Tokyo olimpiyatlarına gidecek sporcularımızı belirlemede önemli bir faktör oluşturacak" diye konuştu.

Büyükler Dünya Şampiyonası’na katılacak olan sporcular ve sıkletleri şöyle:

Serbest stil

61 kiloda Recep Topal

70 kiloda Yakup Gör

Kadınlar Serbest

55 kiloda Burcu Kebiç

60 kiloda Derya Bayhan

Grekoromen stil

71 kiloda Yunus Özel

80 kiloda Aslan Atem

Kaynak: İHA