Galatasaray o sözler sonrası harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yerli para birimleriyle borçlanmanın yollarını arayalım." sözlerinin ardından Galatasaray, futbolcuların sözleşmelerini TL üzerinden yapmayı planlıyor.

Galatasaray o sözler sonrası harekete geçti
Dolardaki önlenemez yükseliş Galatasaray'ı harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Yerli para birimleriyle borçlanmanın yollarını arayalım' önerisinin kendilerine çok uygun olduğunu gören sarı-kırmızılılar, bu metodu uygulayacak.

KUR FARKI VE FAİZ ZOR DURUMA SOKTU

Milliyet'in haberine göre son dönemde, uluslararası gelişmelere bağlı olarak doların her geçen gün yükselmesi ve devletin bununla mücadele için sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden yapılması çağrısına sessiz kalmayan Cim-Bom, Türk Futbolu'na öncülük yapmanın hazırlığı içerisine girdi. Faiz ve kur farkından dolayı her sene 40 milyon lirası uçup giden ve yeni gelişmelerle bunun artmasından çekinen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, bundan sonra Türk futbolcularla yapılacak sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden gerçekleştirilmesi için talimat verdiği belirlendi.

YILLIK 64 MİLYON EURO

Vergiler ve primlerle beraber teknik heyet ve futbol takımına şu an için senelik 64 milyon euro ödeyen ve UEFA'nın Finansal Fair Play için getirdiği sınırın sadece 1 milyon euro altında olan sarı-kırmızılılarda başkan Özbek'in, Türk futbolcularla TL üzerinden anlaşma yapılması düşüncesini genelleştirip Kulüpler Birliği'nde de gündeme getireceği ve bunun Türk futbolunda devrim sayılabilecek bir harekete dönüşmesi arzusunda olduğu ifade edildi.

ÜNAL AYSAL UYGULAMIŞTI

Galatasaray'da Türk futbolcularla TL cinsinden sözleşme yapılması veya kur sabitlemesi fikri ilk olarak Ünal Aysal döneminde hayata geçirilmiş ancak bu, çok uzun vadeli bir proje olmamıştı. Sarı-kırmızılılarda sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden yapılması fikrine kulüp üyeleri de sıcak bakıyor ve destekliyor.

Galatasaray o sözler sonrası harekete geçtiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomiye yeni model