Eski Fenerbahçe Ve Beşiktaşlı Futbolculardan Derbi Yorumu

Sarılacivertlilerin eski futbolcularından Faruk Yiğit ile siyahbeyazlıların eski oyuncusu Tuğrul Şener, bir araya geldikleri Yalova'da 3 Aralık Cumartesi günü yapılacak FenerbahçeBeşiktaş derbisiyle ilgili tahminlerini aktardı, taraftarlara uyarılarda bulundu Faruk Yiğit: 'Maçtan sonra kavgalar olmasın. Taraftarların, rakip sahaya gidip derbileri izlemesi lazım. Motivasyon, seyirci sayesinde ortaya çıkıyor' Tuğrul Şener: 'Netice çok önemli ama kol kola çıkmak, kavgasız gürültüsüz maçı terk etmek daha önemli'

İSMAİL ERSAN - ONUR ERDİK - Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın eski futbolcuları Faruk Yiğit ile Tuğrul Şener, iki takım arasında 3 Aralık Cumartesi günü yapılacak derbi maçın dostça geçmesi temennisinde bulundu.

Derbi maç öncesi Yalova Atatürk Stadı'nda bir araya gelen sarı-lacivertli eski futbolcu Faruk Yiğit ile siyah-beyazlı eski oyuncu Tuğrul Şener, AA muhabirine açıklamada bulundu. Derbiyle ilgili tahminlerini de dile getiren iki eski futbolcu, karşılaşma öncesi taraftarları uyardı.

Müsabakanın zevkli ve çekişmeli geçmesini beklediğini aktaran Faruk Yiğit, şunları söyledi:

'Kazasız, belasız bitsin. Fenerbahçe ve Beşiktaş, ülkemizin iki güzide takımı. Biz de o takımlarda top oynadık. Bu tür karşılaşmalar her sonuca açık. Sonuçta bu bir derbi. Fenerbahçe son 5 haftadır iyi gidiyor. Manchester United maçıyla çıkışa geçtiler. Takım oyunu oynuyorlar. Sarı-lacivertlilerin, saha ve seyirci avantajıyla bu maçtan iyi bir sonuçla çıkacağını düşünüyorum. Beşiktaş da iyi yolda. Şenol Güneş ile Bolu'da çalıştım. Genç oyuncular için önemli bir hoca. O geldikten sonra bütün genç oyuncular form tuttu. Gönlüm Fenerbahçe'nin kazanmasını istiyor. Fenerbahçe'nin 2-1 kazanacağını tahmin ediyorum.'

- '5 yıldır böyle bir yasağın olması büyük kayıp'

Faruk Yiğit, futbolculuk dönemlerinde taraftarların derbileri aynı statta rahatça izleyebildiğini vurgulayarak, 'O coşku çok daha farklıydı. Maçtan sonra kavgalar olmasın. Taraftarların, rakip sahaya gidip derbileri izlemesi lazım. Motivasyon, seyirci sayesinde ortaya çıkıyor. Taraftarın çok büyük katkısı var. 5 yıldır böyle bir yasağın olması büyük kayıp. Futbol, gençlerimizi ve geleceğimizi hayata bağlamak için yapılan bir spor.' ifadelerini kullandı.

- Tuğrul Şener: 'Beşiktaş 1-0 alır'

Beşiktaş'ın eski oyuncusu Tuğrul Şener ise futbolun taraftarsız oynanamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Sahadaki futbolcu arkadaşlarımız da taraftarla daha iyi oynuyor. Derbi maçlarda deplasman yasağının kaldırılması güzel oldu. İyi bir maç olmasını istiyorum. Maçtan sonra da bizim dönemimizde olduğu gibi taraftarların kol kola çıkmalarını istiyorum. Netice çok önemli ama kol kola çıkmak, kavgasız gürültüsüz maçı terk etmek daha önemli. Futbol, dünya genelinde herkesi birleştiren bir olay. Bundan birkaç gün önce bir uçak kazası oldu. Dünyada bu olaya üzülmeyen taraftar ve camia yoktur. Buradan hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.'

Taraftarsız oynandığı zaman futbolcuların maçlara konsantre olamadığını dile getiren Tuğrul Şener, 'Bir şarkıcı sahneye çıktığında, şarkısını söyledikten sonra alkışlanmak ister. Futbolcu da sahada topunu oynadığında yaptığı güzel hareketten sonra karşılığını görmek ister. 'Tuğrul tribüne' ya da 'Faruk buraya' dedikleri zaman işte bundan güzel olay yok.' şeklinde görüş belirtti.

Derbide Beşiktaş'ın galip gelmesini istediğini anlatan Tuğrul Şener, siyah-beyazlıların müsabakayı 1-0 kazanacağı tahmininde bulundu.

Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmalarının da artık dostluk havasında oynanması gerektiğini vurgulayan Tuğrul Şener, 'Yıllardır Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasında istenmeyen gerginlikler oluyor. Bursaspor taraftarının İstanbul'da, Beşiktaş taraftarının da Bursa'da güzel ve keyifle maç seyretmelerini canı gönülden istiyorum. Çünkü futbol keyif oyunu.' diye konuştu.

Kaynak: AA