Antalyalı Haltercilerin Uluslararası Başarısı

Halterci Mustafa Otun ve engelli halterci Faruk Öztürk, Uluslararası Powerlifting Şampiyonasında kategorilerinde birinci oldu.

Gürcistan'ın Tiflis kentinde 26-28 Kasım tarihlerinde düzenlenen şampiyonada, bench press kategorisinde 100 kiloda yarışan bedensel engelli Faruk Öztürk 185 kilo kaldırarak, Deadlift kategorisinde 82,5 kiloda yarışan Mustafa Otun da 180 kilo kaldırarak şampiyon oldu.

Bedensel engelli Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma için 11 aydır hazırlık yaptıklarını belirterek, sıkı çalışmalarının karşılığını aldıklarını belirtti.

Şampiyona sonrası ocak ayında Aksaray'da yapılacak Türkiye Şampiyonası için vakit kaybetmeden hazırlıklara başladıklarını dile getiren Öztürk, 'İnşallah Avrupa ve Dünya şampiyonasında da madalya getireceğim. Kendime güveniyorum.' dedi.

Halterci Otun da bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece yapmak istediğini belirterek, bu hedef doğrultusunda sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Antrenör Ekrem Celil de iki sporcusuyla da gurur duyduğunun ifade ederek, sporcularının sponsor bulabilmesi halinde daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Hedeflerinin 2020 olimpiyatları olduğunu dile getiren Celil, 'Büyüklerimiz bu çocuklara destek olursa, Antalya'dan üç tane olimpiyat şampiyonu çıkacağına eminim.' dedi.

Kaynak: AA