Safkanlar 'Yürüyen Köşk' İçin Koşacak

Yalova Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü işbirliği ile şehrin tanıtımına katkı sağlamak için 'Yürüyen Köşk' at yarışı düzenlenecek.

Yalova Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) işbirliği ile kentin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 'Yürüyen Köşk' at yarışı, İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyük Önder Atatürk’ün ağaç sevgisi ve çevre bilincinin sembolü niteliğindeki Yürüyen KöşkYalova'nın markası yapmak ve ulusal platformlarda tanıtmak amacıyla TJK ile işbirliğine gidildiği belirtildi.

Bu kapsamda İstanbul Veliefendi Hipodromunda Yürüyen Köşk Koşusu düzenlenmesine karar verildiği aktarılan açıklamada, 10 safkanın 2 bin metrelik kum pistte yarışacağı bildirildi.

Açıklamada, 'Kum (sentetik) pistte, 2 bin metrelik koşuya, 10 safkan katılacak. 70 bin TL birincilik ikramiyeli koşuda, Büyük Ağa, Ryan Arel, Curtalaro, Çelebi Cihan, The World is Yours, Iron Clad, Blue Power, Özbayhan, Katsuya ve Paix isimli 3+ yaş İngiliz atları yarışacak.' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Vefa Salman da Yürüyen Köşk adına bu yıl ilk defa düzenlenecek koşunun, 11 Kasım Cuma günü saat 19.00'da Veliefendi Hipodromu'nda TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri ile çevre belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yarış için 11 Kasım Cuma günü saat 13.00'te belediye önünden araç kaldırılacağı da kaydedildi.

Kaynak: AA