Ordu'da TEDES'in Yerini EDES Alacak

Emniyet Müdürü Çelik: 'EDES amacına uygun haline getirildikten sonra faaliyete geçecektir. Şu anda TEDES'in kullanılmadığının duyulmasının ardından kazalarda birtakım artışların olduğu yönünde bir tespit konuşuluyor. Bu sorunun giderilmesi ve sistemin çalıştırılması gerekiyor'

Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) yerini, yapılacak düzenlemelerin ardından Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDES) alacağını bildirdi.

Çelik, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce durdurulan TEDES'le ilgili yeni düzenleme yapılacağını belirtti.

Yeni düzenlemedeki amacın yoğun trafiği önlemek olduğuna dikkat çeken Çelik, bu konuda trafikten kaynaklı maddi, yaralamalı ve ölümlü kazaların önlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Çelik, yeni düzenlemelerin ardından EDES'in faaliyete geçirileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Sistemin yeniden organize edilmesi gerekiyordu. Artık TEDES'in yerini EDES alacak ama bu durum aksayan yönlerin düzeltilmesinin ardından devam edecek. EDES ya da TEDES olmasa da medeni insanların trafik kurallarına uyma zorunluluğu var. İnsan hayatı her zaman önceliklidir. EDES ve TEDES'teki hedef, insanların daha güvenli trafik seyrine ortam hazırlamaktır. EDES amacına uygun haline getirildikten sonra faaliyete geçecektir. Şu anda TEDES'in kullanılmadığının duyulmasının ardından kazalarda birtakım artışların olduğu yönünde bir tespit konuşuluyor. Bu sorunun giderilmesi ve sistemin çalıştırılması gerekiyor. İnşallah kısa sürede gündeme alınacaktır.'

- FETÖ operasyonları

Gazetecilerin, FETÖ operasyonları hakkındaki sorusu üzerine, bu konuda emniyet teşkilatının dimdik durduğunu, FETÖ operasyonları konusunda kendilerini çok güçlü ve yeterli hissettiklerini kaydederek, '5 Temmuz'u hep birlikte yaşadık ve böyle bir şey yaşamayı hiçbirimiz tercih etmeyiz. Bu konuda zerre kadar taviz yok ve çok netiz. Bu durum karşısında Türkiye Cumhuriyeti kurumları içerisinde en dik duran ve gayret eden kurumların başında emniyet teşkilatı yer alıyor. Biz bu konuda kendimizi çok güçlü ve yeterli hissediyoruz. Zerre kadar taviz yok.' diye konuştu.

Kaynak: AA