Maçın Ardından

Altınordu 19 Yaş Altı Takımı Teknik Direktörü Ertunç: 'Prag'daki rövanşta da aynı ciddiyet, coşku ve disiplinle hareket ederek turu geçmeyi hedefliyoruz'.

19 yaş altı takımlarının katılımıyla düzenlenen UEFA Gençlik Ligi elemeli etap ikinci tur ilk maçında Sparta Prag'ı 6-2 mağlup eden Altınordu'nun teknik direktörü Gökhan Ertunç, 'Prag'daki rövanşta da aynı ciddiyet, coşku ve disiplinle hareket ederek turu geçmeyi hedefliyoruz.' dedi.

Ertunç, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iki ayaklı bir Avrupa sınavı verdiklerini, ilk aşamayı geçtiklerini ancak yolun yarısında bile olmadıklarını belirtti.

'Prag'daki rövanşta da aynı ciddiyet, coşku ve disiplinle hareket ederek turu geçmeyi hedefliyoruz.' diyen Ertunç, şunları kaydetti:

'Adımızın geçtiği her yerde, coşkulu ve tempolu futbol ilkelerimizi de beraberinde getiriyoruz. Maçın hemen başında bulduğumuz gol, son dakikaya kadar bitmeyen kazanma isteğimiz, bunun en güzel göstergesi. 3 Avrupa Kupası maçında 12 gol attık ve sadece 3 gol yedik. Namağlup unvanımızı koruyoruz. 21 Yaş Altı Ligi'nde de bu hafta liderliğe yükseldik. Diğer yandan ise 20 günde 6 maça çıktık. Her gün, her saat üzerine bir şeyler koyarak yolumuza devam ediyoruz. Aklımızda tek bir şey var, çalışmak. Gerisi zaten kendiliğinden gelecek.'

Bu sezon UEFA Gençlik Ligi'nde Salzburglu Mergim Berisha gibi bir maçta 5 gol atan ikinci oyuncu olan Fatih Aktay, ilk turda Levski Sofya'yı eledikleri gün herkesin 'Avrupa'nın Altınordu'su geliyor.' dediğini aktardı.

Sparta Prag galibiyetiyle bu yolda bir adım daha attıklarını ifade eden Fatih Aktay, şöyle konuştu:

'5 gol doğal olarak sevindirici fakat benim atmam kadar arkadaşlarımın performansı da önemli. Takım olarak hep bugünleri hayal ederek çalıştık. Başardığımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. Avrupa yoluna daha yeni çıktık. Şu anda kafamızda 3 hedef var. Birincisi turu geçmek, ardından gruplara kalmak ve sonunda da şampiyon olmak.'

Kaynak: AA