GÜNDEM ÖZETİ / 9 Kasım 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/10.00)

2- TBMM'den

- Genel Kurulda KHK'lar üzerinde görüşmeler devam edecek.

(14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kurumlarının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(10.00)

- Adalet Komisyonunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(14.30)

- FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, eski MİT Müsteşarı Emre Taner'i dinleyecek.

(11.00)

- KİT Komisyonunda, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi ile İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığının 2011-2012-2013 ve 2014 yılı hesapları görüşülecek.

(11.00/14.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Toyota CHR için düzenlenecek hattan çıkış törenine katılacak.

(Sakarya/14.00)

2- TÜİK, ekim ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Bakanlıkta, Avrupa Komisyonu'nun yarın yayınlayacağı Türkiye İlerleme Raporu'na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/ 16.00)

2- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında devam edecek.

(Mont Pelerin)

3- ABD'de başkanlık seçimleri ve yansımaları izleniyor.

(Washington-New York)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

5- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Boğaziçi Film Festivali açılışı, Haliç Kongre Merkezinde yapılacak.

(İstanbul/20.30)

2- Pera Müzesi, “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” ve “Félix Ziem: Işık Denizinde Bir Gezgin” sergilerini sanatseverlerle buluşturacak.

(İstanbul/9.30)

3-TAFF yapımı, Çağan Irmak'ın yönettiği 'Benim Adım Feridun' filminin basın gösterimi Kanyon Cinemaximum sinemalarında gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.30)

4- Türk Edebiyatı Vakfı'nda Osman Yüksel Serdengeçti için anma etkinliği düzenlenecek.

(İstanbul/17.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Kosova ile oynayacağı Dünya Kupası Elemeleri I Grubu maçının hazırlıklarını Belek'te sürdürecek.

(Antalya/18.30)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-Stelmet Zielona ve Aris-Banvit maçları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Selanik/22.00)

3- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Gaziantep Basketbol-Petrolina AEK ve Sigal-Demir İnşaat Büyükçekmece karşılaşmaları yapılacak.

(Gaziantep/19.00/Priştine/20.30)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Hatay Büyükşehir Belediyespor, Rusya'nın UMMC Ekaterinburg, İçel Büyükşehir Belediyespor ise Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag takımını konuk edecek.

(Hatay/18.00/İçel/18.30)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Galatasaray, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Novosibirsk takımıyla karşılaşacak.

(Novosibirsk/15.00)

6- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi 3. hafta erteleme maçında Fenerbahçe ile Eczacıbaşı VitrA, karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.30)

7- Spor Toto 2. Lig'de 11. hafta maçları yapılacak.

8- Voleybol Efeler Ligi'nde 5. hafta, 5 maçla tamamlanacak.

9- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 8. hafta maçları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA