Naki, Beraat Kararını Değerlendirdi

Amed Sportif Faaliyetler futbolcusu Deniz Naki, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla açılan davadan beraat etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben her zaman mesajlarımda barışın olmasını istediğimi belirttim” dedi.

Deniz Naki, hakkında Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan açılan davadan beraat etti. Beraat kararının ardından adliye çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Naki, her zaman mesajlarında barış olmasını istediğini ve savaş olmaması gerektiğini belirtiğini dile getirdi. Naki, “İnsanların ölümüne karşıydım. Bunu farklı taraflara çektiler, yaptılar da zaten, üzüldüm. Biz futbolcular olarak bu coğrafyada zor dönemde bu halkı mutlu etmek bizim hedefimizdir. Bu sene yapmaya çalışıyoruz. Bütün galibiyetlerimizi bize inanan ve bizimle olan taraftarlarımıza armağan ediyoruz” dedi.

Deniz Naki’nin avukatı Soran Haldi Mızrak ise, Deniz Naki’nin ağzından çıkmayan kelimelerin kullanıldığını ifade etti.

Avukat Mızrak, “Deniz mahkemede beyan etti. Barış mesajları vermek istediğini ve ülkede yaşanan çatışmalı ortamın biran önce sona ermesini istediğini söyledi.

Mahkeme savcılıkla aynı kanaatteydi. Suçun unsurları oluşmamıştı. Açılan dava örgüt propagandası yapmaydı. Tehditçe bir şiddet eylemlerini övücü mahiyette açıklaması olması gerekiyor bu tür davalarda. Şiddeti öven ve özendirici bir açıklaması yoktu. Mahkemede bizimle aynı kanaatteydi, aynı kararı verdi oy birliğiyle. Bize ve kulübümüze destek veren taraftarlarımıza ve yurtdışından gelen yabancı milletvekilleri ile Almanya Büyükelçisi’ne teşekkür ediyoruz. Kulüp olarak yalnızca sportif başarılarla gündeme gelmek istiyoruz” diye konuştu.

Deniz Naki’nin duruşmasına, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Robert Dölger, Alman yetkililer, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir de katıldı.

Kaynak: İHA