Gençlerbirliği'nde Ümit Özat İmzayı Attı

Gençlerbirliği, Teknik Direktör Ümit Özat ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "İbrahim Üzülmez’e sonsuz teşekkür ediyorum" derken, Ümit Özat’ın kendisine, "Benim için ne para ne pul önemli değil" dediğini söyledi.

Gençlerbirliği İbrahim Üzülmez ile yolların ayrılmasının ardından Teknik Direktör Ümit Özat ile sözleşme imzaladı. Gençlerbirliği Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Başkan Cavcav, yönetim kurulu üyeleri ve Ümit Özat katıldı.

Cavcav: "İbrahim Üzülmez’e teşekkürü bir borç bilirim"

Cavcav, "Uzun yıllar futbol oynadım ve futbolun içerisinden gelmiş biri olarak bize özveri ile hizmet eden İbrahim Üzülmez kardeşimize teşekkürü bir borç bilirim" ifadesini kullandı.

"Kendisinde gördüğüm bazı yanlışlar üzerine ayrılmaya karar verdiğim zaman, kendisininde ayrılmak istiyorum talebi üzerine tek kişiyle konuştum o da Ümit Özat" diyen Cavcav, Ümit Özat tercihinin nedenlerini ise şöyle sıraladı:

"O Gençlerbirliği’nde çok başarılar yaşattı. Fenerbahçe’ye gitti. Bizim altyapımız olarak çok büyük takdir yaşattı. Ben kimseyle görüşmedim. Sadece Metin Diyadin ile görüştüm. O da başkanım ne dersen o demişti. Onunla çalıştık. Metin dürüst namuslu bir arkadaşım. Bir iki arkadaşım Reha hocayı önerdi. Ona karar verdim ancak hiçbir takımda başarısını görmedim. Bu nedenle Ümit Özat ile çalıştığımı zannediyordum. Yaşlandım artık. Bir baktım çalışmamışım. Ümit’i çağırdım o da bana ’Benim için ne para ne pul önemli değil. Bu kulüp benim kulübüm. Ben burada oynadım ve Fenerbahçe’ye gittim. İnşallah kulübümü en iyi şekilde temsil ederim. Başkanım bana güven’ dedi.

"

Ayrılığın nedeni

Geçen yıl 8 oyuncu aldıklarını hatırlatan Cavcav, "İbrahim Üzülmez kardeşim galip geldiğinde kendi aldığı oyuncuların iyi olduğunu, mağlup olduğu zaman başkanın yanlış transferler yaptığını ifadesini kullanması bu değişikliği gerektirdi. Bu nedenle Ümit Özat’la her konuda anlaştık. Gençlerbirliği olarak nasıl bu ülkeye futbolcu kazandırmışsak, içimizden gelen dürüstlüğün ne olduğunu bilen bir kardeşimizin bu takımın başına gelmesi beni çok mutlu etti. Sizden Ankaralı olarak ricam, öneriniz olduğu zaman işi kötüye kullanmadan, hocamıza ve futbolcumuza sahip çıkarak bir birliktelik yakalamak istiyorum" ifadesini kullandı.

Özat: "Sahada konuşacağız"

Ümit Özat ise Gençlerbirliği camiasından 16 yıl önce kaptan olarak ayrıldığını hatırlatarak, "Tekrar beni bu camiaya teknik adam olarak layık gördükleri için Başkanım ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Çok fazla konuşacağımız bir şey yok. Biz sahada konuşacağız. Gecemizi gündüzümüze katıp çok çalışacağız. Ben çok genç bir teknik direktörüm. 32 yaşında Süper Lig’de hocalık yaptım. Çalışacağım en iyi kadro ve oyuncu grubu ile çalışacağımı düşünüyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum; bu takımın ilk 5-6’ya oynayacağı bir potansiyeli var. Birlik beraberliği ve kaynaşmayı sağlarsak... Yukarıda olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer takımlara yakın bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Oyuncu kadromuz iyi ve bir şeye ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Fazlamız var, iyi oyuncularımız var. Bu kulübü en iyi şekilde temsil edip, geçmişte olduğu gibi Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmak istiyoruz. 21 yaşında kaptanlığı layık gördükleri bu kulübe tekrar hoca olarak layık gördükleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA