Edirneli Tekvandocular Başarıya Doymuyor

Ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen turnuvalarda birçok başarıya imza atan Edirne Belediye Spor Tekvando Takımı, en son katıldığı Uzman Çavuş Emre Sarıtaş Tekvando Şampiyonası’nda 6’sı altın olmak üzere 8 madalya ve Şampiyonluk Kupası’yla Edirne’ye döndü.

Silivri Belediyesi tarafından geçen yıl Mardin Nusaybin’de çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Emre Sarıtaş anısına düzenlenen Tekvando Şampiyonası’na, 40 kulüpten 400 sporcu katıldı.

Her kulüpten en fazla 10 sporcunun katıldığı turnuvada Edirne Belediye Spor Tekvando Takımı, büyük bir başarıya imza atarak, altı birincilik, bir ikincilik ve bir de üçüncülük elde ederek şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Sporun ve sporcunun her daim yanında olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Milli Antrenör Metin Eşme, “Edirne Belediye Spor Tekvando takımı son üç yılda elde ettiği 3 Türkiye üçüncülüğü, 4 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Balkan Şampiyonluğu, 1 Avrupa üçüncülüğü, 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 1 Dünya üçüncülüğü ile en dikkat çeken takımlardan biri haline gelmiştir. Edirne ve Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şampiyonada Edirneli sporculardan 51 Kilo Genç Erkeklerde birinci Ertuğrul Kaan Eşme, 37 kiloda yıldız erkeklerde birinci Orkun Yılmaz, 41 kilo Yıldız Erkeklerde birinci Hüseyin Aydın, 57 kilo minik erkeklerde birinci Batuhan Celil Bostan, 30 kilo minik erkeklerde birinci Güney Takas, 40 kilo Minik Bayanlarda birinci Busenur Dallı, 36 kilo Minik Erkeklerde ikinci Ege Mutlu, 51 kilo Genç Erkeklerde üçüncü Emir Yumurtacı oldu.

Kaynak: İHA