Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Temsil Edecekler

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden Manisa Futboltenisi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Sunkur, dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceklerini söyledi.

Manisa Futboltenisi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Sunkur ve Yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. 8 yıldır futboltenisi ile uğraştıklarını ve kulüplerinin iki yıl önce Turgutlu’da kurulduğunu belirten Futboltenisi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Sunkur, 13-19 Kasım tarihlerinde KKTC’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası hakkında bilgi vermek üzere Vali Güvençer’i ziyaret ettiklerini söyledi.



Futboltenisi branşının Türkiye’de bir federasyonu olmaması nedeniyle dünya şampiyonasına kulüp olarak davet edildiklerini bildiren Sunkur, “Burada önemli olan birincisi Manisa’dan bir kulüp olarak Türkiye’yi temsilen Kıbrıs’a gidiyor olmamız, ikinci önemli olan Kıbrıs’ta düzenlenen bu şampiyonanın adı ‘Demokrasi Futboltenisi Dünya Şampiyonası.’ Kıbrıslı kardeşlerimiz bize jest olsun diye bu ismi verdiler. Bunun için biz bu yarışmayı çok önemsiyoruz. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Yarışmalara 28 Ülke gelecek ve bu ülkelerin tamamı federasyon. Sadece bizim ülkemiz federasyon değil. Biz federasyonlaşma çalışmalarını başlattık. Türkiye’de bu branşta başka bir kulüp yok, sadece biz varız. Bu ateş Manisa’dan yakıldı, inşallah Türkiye’nin her tarafında yanacak. Bu branş Manisa’da doğdu, fırsat verilirse Türkiye’nin her yerinde futboltenisi branşını geliştirmek istiyoruz” dedi.

Vali Güvençer de Manisa Futboltenisi Gençlik ve Spor Kulübünün dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmesinden gurur duyduğunu ifade ederek, sporculara başarılar diledi.

Kaynak: İHA