Diyanetten Uluslararası Hat Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'anı Kerim yazmayı teşvik etmek ve hat sanatına hizmet etmek amacıyla 'Türkiye 1. Uluslararası Kur'anı Kerim Kitabeti ve Hat Müsabakası' düzenledi Yarışmada birinciliği Iraklı hattat Nayyef kazandı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 'Türkiye 1. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Kitabeti ve Hat Müsabakası'nı, Iraklı hattat Hadi Kadim Nayyef kazandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kur’an-ı Kerim’in güzel bir eda ve seda ile usulüne uygun okunması ve anlaşılmasının yanı sıra güzel bir hüsnü hat ile hatasız kitabeti için uluslararası düzeyde hat yarışması düzenledi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmada, metinlerin Resm-i Osman-i nesih hattıyla yazılması istendi.

Duhan, Necm, Rahman, Vakıa, Asr, Hümeze, Fil, Kureyş, Maun, Kevser, Kafirun, Nasr, Mesed, İhlas, Felak ve Nas sureleri, yazılacak metinler olarak belirlendi.

Müsabakaya katılan 22 eser Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, sanat tarihçisi Prof. Dr. Uğur Derman, hattatlar Hüseyin Kutlu, Mehmet Özçay, Katar’dan Ubeyde Salih Elbenki ve Cezayir'den Muhammed Sefarbati'nin oluşturduğu jüri tarafından incelendi.

Yarışmada Iraklı hattat Hadi Kadim Nayyef birinci, Filistin'den Ihab İbrahim Ahmed Thabet ikinci, Suriye'den Cuma Hamaher Muhammed üçüncü oldu. Birinciye 50, ikinciye 40, üçüncüye ise 30 bin lira ödül verileceği öğrenildi.

Ayrıca, Türkiye'ye davet edilecek dereceye giren hattatlara Kur'an-ı Kerim yazdırılacağı bildirildi.

Kaynak: AA