Çubuk'ta Okçuluğa İlgi Arttı

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Arıöz: 'İlçemizde okçuluk kursuna ilgi arttı, 20 sporcu olan kapasitemizi 50’ye çıkartmak zorunda kaldık'.

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Murat Arıöz, ilçede okçuluk sporuna ilginin arttığını bildirdi.

Arıöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çubuk'ta tek sporcu ile başlanan okçuluk kursunun gider daha fazla ilgi gördüğünü belirtti.

Yoğun talep nedeniyle kurs sayısını ikiye çıkardıklarını dile getiren Arıöz, 'İlçemizde okçuluk kursuna ilgi arttı, 20 sporcu olan kapasitemizi 50’ye çıkarmak zorunda kaldık. İlk sporcularımızdan İbrahim Yıldız’ın aldığı altın madalya, talebi bir anda artırdı.' dedi.

Araöz, artan bu ilgiyle ilçeden milli sporcular yetişeceğine inandığını ifade eden Arıöz, 'Kısa sürede ilçemizden İbrahim Yıldız gibi başarılı sporcularımız çıktı. Ankara’da Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalarda birincilik ve ikincilik elde etti. İbrahim Yıldız’a geleceğin milli sporcusu olarak bakıyoruz. İlginin bu kadar kısa sürede artması Yıldız’ın elde ettiği başarının yanında televizyondaki bazı dizilerin de etkisi olduğunu düşünüyorum.' diye konuştu.

Çubuk'ta yetişen madalyalı okçu İbrahim Yıldız ise okçuluğa tarihi dizilerden görerek duyduğu merakla başladığını belirterek, antrenmanlara düzenli olarak devam ettiğini ve ileride Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek istediğini söyledi.

Kaynak: AA