Bulgaristan'da Edirne Rüzgarı Esti

Bulgaristan’ın Petriç şehrinde düzenlenen 6. Uluslararası Serafim Barzakov Minikler Serbest Güreş Turnuvası’nda, Edirne Sporcu Eğitim Merkezi Sporcuları 5 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak turnuvaya katılan tüm takımlar arasında en fazla madalya kazanan takım oldu.

Bulgaristan’ın Petriç şehrinde düzenlenen ve Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Sırbistan gibi ülkelerden 20 takımın katıldığı 6. Uluslararası Serafim Barzakov Minikler Serbest Güreş Turnuvası’na kafile başkanı olarak Türkiye Güreş Federasyonu Edirne İl temsilcisi Önder Yücel ile katılan, Edirne Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları, 5 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak, turnuvaya katılan tüm takımlar arasında en fazla madalya kazanan takım oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Önder Yücel, Bulgaristan Güreş Federasyonu Başkanı, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan Valentin Yordanov ve adına uluslararası turnuva düzenlenen dünya şampiyonu olan Serafim Barzokova’a plaket ve hediye takdim etti.

Turnuvanın en teknik yabancı sporcusu Sinan Kaya seçilirken, aynı zamanda 42 kiloda turnuvada şampiyon oldu. Turnuvada Arda Serbest, Yunus Atalay, Emre Atalay, Sinan Kaya, İsmail Ayvaz birinciliği alırken, Tunay Recep Ördek ikinci, Murat Yeğitoğlu, Ahmet Karakurt, Ersin Eren Avcil, Muhammed Kızmaz ve Selamcan Gük üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Önder Yücel, Edirne ilinde güreş altyapısının böyle uluslararası turnuvalara katılarak sporcuların durumlarını maç tecrübesi kazanarak aldıkları madalyalarla doğru yolda olduğunu belirtti.

Yücel, alt yapıya olan desteğin artarak süreceğini ve düzenlenen turnuvaya katılmalarında desteğini esirgemeyen Edirne Spor İl Müdürü Serhat Ocak’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA