Satranç Federasyonunda Gülkız Tulay Yeniden Başkan

Tulay, tek aday olarak girdiği genel kurulda 152 oydan 134'ünü alarak başkanlığa seçildi.

Türkiye Satranç Federasyonunun olağan seçimli genel kuruluna tek aday olarak giren Gülkız Tulay, yeniden başkanlığa getirildi.

Ankara Green Park Otel'de yapılan genel kurulda, denetleme ve faaliyet raporlarının okunması ve ibrasının ardından başkanlık seçimine geçildi. 152 oyun kullanıldığı genel kurulda 18 oy geçersiz sayılırken, 134 oy alan Tulay bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu.

Tulay, yaptığı konuşmada, başarılı ve güzel bir genel kurul geçirdiklerini belirterek, 'Camiamızın birlik ve beraberliği, ekip ruhuyla hareket etmesi bizim en büyük gücümüz.' dedi.

Heyecan ve azimle önlerindeki 4 yıla nice güzellikler sığdıracaklarına olan inancını dile getiren Tulay, şunları söyledi:

'Hepinizin gözlerinde satranç coşkusunu görmek, bu camianın geleceğinin bugünden daha güzel olacağının, bizim daha büyük başarılara imza atacağımızın da kanıtı aslında. Türk satrancının, bu büyük camianın birlik ve beraberlik ruhuyla, güç birliği yaparak daha büyük başarılara imza atacağına inancım ise sonsuz. Yeni yönetimler yeni heyecanlar demektir. Yepyeni bir heyecan ile şimdi işe koyulma zamanı. Durmadan ilerlemeli, yarınımız bugünden daha iyi olmalı. Daha yapacak çok işimiz var, çok hamlemiz var.'

Gülkız Tulay'ın yönetim kurulu listesinde Yusuf Doğruer, Aşkın Keleş, Halil Hilmi Darı, İslam Yücel, Ayşe Kardaş, Nilüfer Çınar Çorlulu, Ahmet Haznedaroğlu, Muammer Yıldız, Fatih Maden, Ömer Asım Ötegen, Özgür Solakoğlu, Onur Girdap, Sultan Daban ve Ulaş Demirci yer aldı.

Kaynak: AA