Mersin İdmanyurdu, 10 Günlük Kampa Giriyor

TFF 1. Lig ekiplerinden İçel İdmanyurdu, lige verilen milli arada 10 günlük kampa girecek. Kulüp Basın Sözcüsü Muharrem Çağatay, 2 haftadır takımın toparlanmaya başladığını ifade ederek, "Artık yenilmemeyi öğrendik. Rakibimizi yenemiyorsak yenilmiyoruz. Takımdaki birlik ve beraberliğin artması, oyuncularımızın eksikliklerini gidermesi için takımımız 10 gün Antalya’da kamp yapacak" dedi.

TFF. 1. Lig’de sıkıntılı günler geçiren İçel İdmanyurdu, milli maç arasında yapacağı kampın ardından çıkışa geçmek istiyor. Geçtiğimiz hafta sonu evinde Manisaspor ile 0-0 berabere kalan İçel ekibi, ligdeki 3. beraberliğini aldı. Oynadığı 10 maçtan 2 galibiyet, 5 mağlubiyet alan Güney ekibi, 3 puanının silinmesi dolayısıyla 6 puanla 16. sırada yer alıyor.

"Takımımız yenilmemeyi öğrendi"

Manisaspor karşılaşması ve takımın son durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel İdmanyurdu Basın Sözcüsü Muharrem Çağatay, Manisaspor maçında iyi oynadıklarını ancak istedikleri golü bulamadıklarını ifade ederek, "Yusuf hocamızdan önceki en büyük sıkıntımız takımımız maçın 60. dakikasından sonra oyundan düşünüyordu. Özellikle Tita, Güven Varol, Ricardo Pedriel ve Sinan Kaloğlu’nun sezon başı idman yememesi tempo olarak düşmeye sebep oluyordu. Bu durumu biz Yusuf hoca gelince kendisine ilettik. Takımımızın 60. dakikadan sonra oyundan düştüğünü ve oyuna müdahale edemediğimizi ifade ettik. Yusuf hocamızda bu doğrultuda yaptırdığı idmanlar ve taktiklerde 2 haftadır takımımız berabere kalıyor ve yenilmiyoruz. Takımımızın oyunu artık 60. dakikadan sonra düşmüyor. Bu sayede takımımız yenilmemeyi öğrendi. Futbolda bir kural vardır. Rakibinizi eğer yenemiyorsanız yenilmeyeceksiniz. Biz de bunu yapıyoruz. Yenemiyorsak yenilmiyoruz" dedi.

"10 günlük kampa giriyoruz"

Milli maç arasının kendilerine iyi geleceğini vurgulayan Çağatay, "Bu arayı iyi değerlendirip, yapacağımız çalışmalarla ligde bir çıkış yakalamak istiyoruz. Takımdaki birlik ve beraberliğin artması, oyuncularımızın eksiklerini gidermesi için takımımız 10 gün Antalya’da kamp yapacak. Bu kampın bizim açımızdan iyi olacağına inanıyoruz. Oyuncularımız bir ve beraber olduklarında gerçekten iyi oynuyor ve iyi mücadele ediyorlar. Biz oyuncularımızın hepsini güveniyoruz. İnşallah takımımızı istediğimiz yerlere taşıyacaklardır" diye konuştu.

Çağatay, takımın yarın Antalya’da toplanıp, kampa gireceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA