Olimpiyat Şampiyonu, Milli Sporcu Yetiştiriyor

Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda 1997'de şampiyon olan milli futbol takımının oyuncusu Mahmut Zafer Taştan, Adıyaman'da başkanlığını yaptığı işitme engeliler futbol takımında milli sporcular yetiştiriyor Mahmut Zafer Taştan:'Adıyaman'ın adını futbol ve basketbolda Türkiye'ye duyurduk. Bu sene inşallah Süper Lig'e çıkacağız'

FATİH SEBZECİ - Danimarka'da 1997 yılında yapılan Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda şampiyon olan futbol takımında forma giyen milli sporcu Mahmut Zafer Taştan, Adıyaman'da kendisi gibi işitme engelli olan gençlere umut oluyor.

Yaşamın karşısına çıkardığı engellere takılmadan spor alanında kendine bir yol çizen Taştan, 19 yıl önce Danimarka'da katıldığı olimpiyatlarda milli futbol takımıyla şampiyonluk sevinci yaşadı.

Mahmut Zafer Taştan, şimdi de Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı'nın başkanı olarak yeni milli sporcular yetiştiriyor.

Taştan, AA muhabirini yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarına engelleri aşmaları konusunda yardımcı olduğunu söyledi.

Engelli gençleri spora yönlendirmeye ve hayata kazandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Taştan, 1997 yılında dünya şampiyonluğuna ulaşan milli takımın oyuncusu olduğunu ve arkadaşlarına da aynı başarıyı yaşatmak istediğini dile getirdi.

Kentin adını kendi branşlarında dünyaya duyurmayı amaçladıklarını ifade eden Taştan, şunları kaydetti:

'Adıyaman'ın adını futbol ve basketbolda Türkiye'ye duyurduk. Bu sene inşallah Süper Lig'e çıkacağız. Antrenmanları sıkı bir şekilde yapıyoruz. Sporcularımız genç ve akıllı. Gezmeye bile vakitleri olmuyor. Gençleri tamamıyla spora yönlendirdik. Kulübe geliyorlar. İyi olan sporcuları değerlendiriyoruz.'

- 'Onun gibi olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum'

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı oyuncularından Mustafa Şaşmaz, geçen yıl sokakta futbol oynarken takım yöneticileri tarafından keşfedildiğini kaydetti.

Sokaktaki futbolunu sahaya yansıttığını belirten Mustafa, 'Bir yıl 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda görev aldım. Takımım Polonya'da 2016'da düzenlenen müsabakada Avrupa ikincisi oldu.' dedi.

Milli takımda oynamanın sevincini yaşadığını vurgulayan Mustafa Şaşmaz, 'Polonya'da zor şartlarda maçlara çıktık. Milli takımda ilk defa mücadele ettim. Hedefim A Milli Takım'da oynamak. Takım başkanını örnek alıyorum. Onun gibi olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Çok çalışıp mücadele etmek istiyorum. Bana verilen destekten mutluyum.' diye konuştu.

Kaynak: AA