Anadolu Üniversitesi U-14 Takımı Finale Gidemedi

U-14 Gençler Ligi Play-Off yarı final mücadelesinde Anadolu Üniversitesi ile Şekerspor, Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde karşılaştı.

Şekerspor, mücadeleden 2-0 galip ayrılmayı başaran taraf oldu. Bu sonuçla U-14 ligi yarı finalinde elenen Anadolu Üniversitesi, şampiyon olması durumunda elde edeceği Türkiye Şampiyonası’na katılma şansını yitirmiş oldu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi U-14 Takımı, üniversite tarihinde kendi branşında ve yaş grubunda bir ilke imza atarak yarı final oynayan ilk takım olma unvanının sahibi oldu.

Bir gün mutlaka, bu soyunma odası kapısından şampiyon olarak gireceğiz

Maçtan sonra düşüncelerini dile getiren Anadolu Üniversitesi U-14 Takımı Antrenörü Kemal Atalan, "Yediğimiz ilk golle planlarımızı değiştirmek zorunda kaldık ve çift forvete döndük. Rakip fiziki olarak da güçlü olduğu için zaman zaman zorlandık. İlk golü biz bulsaydık sonuç çok farklı olabilirdi. Genel itibariyle iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Bugün oyuncularımı tebrik ediyor ve onların benim için şampiyon olduklarını bilmelerini istiyorum. Ellerinden geleni yaptılar. Biz bir gün mutlaka bu soyunma odasına şampiyon olarak gireceğiz" diye konuştu.

Seneye finalde mücadele edeceğiz

Mart ayında açılacak olan yeni sezona da değinen Atalan, "2004 doğumlu oyuncuların jenerasyonunda bu başarıyı yakaladık. 2003 grubuyla bu ligde daha da başarılı olacağımıza inanıyorum çünkü buna yönelik olarak hazırlanıyoruz. Bu sezon yarı final değil final hedefliyoruz. Önümüzdeki mart ayı için eksikliklerimizi de tamamlamaya yönelik birtakım çalışmalar yapıyoruz. Kadromuza katacağımız birkaç oyuncu arkadaşımız var. Onların da takviyesi ile takımımız finale yürüyecek" şeklinde konuştu.

Tercih edilen bir kulüp olduk

Bu sezon takımın yarı finale yükselme başarısı göstermesindeki etmenler hakkında da düşüncelerini aktaran Atalan, "Bu başarıyı elde etmemizdeki en önemli iki yapı taşı, Anadolu Üniversitesi’nin spor branşlarının her birine ayrı ayrı önem vermesi ve velilerin fedakârca yaklaşımları oldu” ifadelerini kullandı. Anadolu Üniversitesi’nin kurumsal olarak sporda örnek bir tavır ve duruşu olduğuna dikkat çeken Atalan, “Bu yaş gruplarında tercih edilen bir takım olmayı başardık. Eskişehir halkından yoğun bir ilgi görüyoruz. Bundan dört sene öncesinde yaz okullarımıza toplam 50 kişi gelirken bu yaz 250 kişi geldi. Artık çok fazla tercih edilen bir kulüp olduk ve bundan memnunuz” dedi.

Kaynak: İHA