Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi

Organizasyonda 6. ayak yarışları ve Türkiye finali Muğla'da yapıldı

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 6. Ayağı ve Yamaç Paraşütü Hedef Türkiye Finali'nde genel klasmanda şampiyonluğu Kerem Dinçer ile Ali Zaimoğlu paylaştı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde gerçekleştirilen finalde, 7 takım ve 40 sporcu, 640 rakımlı Alatepe'den en iyi atlayışı yaparak hedefe varabilmek için mücadele etti.

2016 Hedef Türkiye Şampiyonası'nda genel klasmanda birinciliği Kerem Dinçer ile Ali Zaimoğlu elde ederken, üçüncü Mustafa Üri oldu.

Kadınlar kategorisinde de birinciliği Özlem Bağ, ikinciliği Selma İlter, üçüncülüğü Burçak Usanmaz kazandı. Takımlar kategorisinde ise Adana Büyükşehir Belediyesi birinci, Erzincan Türk Hava Kurumu ikinci, Gökyüzü Green Fly üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan, Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 6. Ayağı Ören etabında genel klasman birincisi Kerem Dinçer, ikincisi Bekir Atlıhan, üçüncüsü Adil Gür oldu. Kadınlar kategorisinde Bediha Şahintürk birinciliği, Selma İlter ikinciliği, Özlem Bağ üçüncülüğü elde etti. Takımlar kategorisinde de Erzincan Türk Hava Kurumu birinci, Adana Büyükşehir Belediyesi ikinci, Gökyüzü Green Fly takımı üçüncü sırada kendilerine yer buldu.

Dereceye giren sporculara ve takımlara kupa ile madalyalarını, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, belediye başkan yardımcıları Faik Karagöz ile Zeynep Mat tarafından verdi.

Ören Doğa Sporları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Paraşüt Pilotu Ayhan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya 60 sporcunun başvuru yaptığını, 40'ının yarışmaya kabul edildiğini kaydetti.

Bu yarışmada derece alan sporcuların aynı zamanda yamaç paraşütü alanında milli sporcu olarak seçileceklerini dile getiren Öztürk, 'Türkiye'nin yamaç paraşütüne en uygun alanlarından olan Alatepe'de çok güzel bir havada üç gün boyunca turnuvamızı gerçekleştirdik. Burada dereceye giren sporcularımız 2017'de ülkemizi dünya yarışmalarında temsil edecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA