Türkiye Basketbol 2. Ligi

Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) oynadığı 3. maçında Çankırı Demirspor’a 72-69 mağlup oldu.

Maça; Çağlar Gürle, Mert Yavi, Burak Sarı, Erhan Taşlı ve Emre Alkaç, 5’i ile başlayan ev sahibi ekip ilk periyotta Çağlar Gürle ve Mert Yavi’nin sayılarıyla oyuna üstünlük kurmaya çalıştı. Çankırı Demirspor ise ilk periyotta Hakan Çetin ile sayı üretirken, ilk periyot 16-14 Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü üstünlüğünle geçildi. İkinci periyotta başa bir oyun sergileyen iki takımdan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü rakipten 1 fazla sayıyla 11 sayı üreterek devreye 27-24’lük skorla girdi.

Maç 62-62 sonuçlanınca 5 dakikalık uzatmaya gitti

Maçın üçüncü periyotuna Çankırı Demirspor iyi başladı.

Özelikle Oğuzhan Tosun bulduğu üçlük atışlarla aradaki fark kapandı. Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü ise Erhan Taşlı ile sayı üretmeye çalıştı. İki takım son periyota 43-43’lük skorla girdi. Son periyotta çekişmeli mücadelelere sahne olurken, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü seyircisinin de baskısını alarak rakip takıma top oynatmadı. Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü oyuncuları bireysel hatalar yapınca son periyotta 7 sayı üretebildiler. Rakip Çankırı Demirspor’da 7 sayı üretince devre 62-62’lik skorla sonuçlanarak, 5 dakikalık uzatma devresine geçildi.

Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü’nün sahadaki en skorer oyuncusu Çağlar Gürle 5 faulle oyun dışında kalınca ev sahibi ekibin oyun düzeni bozuldu. 39 dakika oyunda kalan ve sadece 5 sayı üreten Burak Sarı da oyuna bir şey veremeyince Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü maçı 69-72 kaybetti.

Karabulut: "Kötü oyun oynuyoruz"

Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Başantrenörü Yeşer Karabulut, üzgün olduklarını belirterek, maça gelen taraftarlara bir galibiyet armağan etmek istediklerini söyledi.



Kötü basketbol oynadıklarını altını çizen Karabulut, “Burada ilk hafta oynadığımız İzmir maçında da bu oyuna yakın bir oyun oynadık ve kaybettik. Bilemiyorum ama daha fazla çalışmamız lazım. Lige adapte değiliz herhalde. TB2L çok sert bir lig olduğunu biliyorduk. Beceremedik ve hakemlerinde birkaç tane çaldığı kötü faul var. Çok kritik bir yerde bir hücum faulü var. Çalmasa çok farklı olurdu. Bunlar bahane değil. Rakibi tebrik ediyoruz onlar bizden daha çok istediler" dedi.

Kaynak: İHA