Sivasspor, Elazığspor Maçının Ardından

TFF 1. Lig’in 10. haftasında Sivasspor ile Elazığspor arasından golsüz berabere biten müsabakanın ardından her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "İyi başladığımız bir maç, özellikle ilk 30 dakikada yarı sahada oynanan bir maçtı. Ziya’nın atılmasının ardından inanılmaz bir mücadele gösteren takım vardı. Yenmemiz gereken bir maçtı. Çünkü geldiğimiz noktada 4 hafta 10 puan aldık. Sadece 2 gol penaltıdan yedik, bugün de gol yemedik. Bize yeterli mi? Bence yeterli değil. Ama 10 kişi kalınca da bu mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Çok ucuz kartlar var. Urfa maçını kazasız, belasız geçtik ama bunu geçemedik. Oyunu kendi lehimize çevirme adına mücadele eden oyuncularımı kutluyorum. İnanılmaz bir mücadele vardı. Böyle maçlar oynayacağız. İstediğimiz bir maçtı berabere bitirdik" dedi.

Karşılaşmanın hakemini de değerlendiren Bakkal, "Ucuz kartlar gösterdi. Boye ve Ziya’nın kartları abartı oldu. Biz 17 puan yapacaktık. Önemli puandı 2 puan. İlk kartların ucuz olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Beykan’ı uyaracağım"

Beykan Şimşek’in performansının sorulması üzerine Bakkal, "Oynarsa oynar, oynamazsa başka adam oynatırız. Biz hala 21-22 yaşında çok değer diye, kaliteli diye kazanmaya çalışıyoruz. Kimse takımın önüne geçemez. Bundan sonra hak eden oynar. Koşan, mücadele eden oynar" ifadelerini kullandı.

Elazığspor tarafı

Elazığspor Teknik Direktörü Ogün Temizkanoğlu ise 10 kişi kalmış takımı yenmeleri gerektiğini ifade ederek, "Özellikle ilk yarı düşündüğümüz oyunu ortaya koyduk. Sivasspor gibi bir takımı kendi sahasında durdurmaya çalıştık. Kontra ataklarla oynamaya çalıştık bunu az çok başardık. Ama rakip 10 kişi kaldıktan sonra tempoyu yükseltemedik. Ömer’in gol yollarındaki tecrübesini inşallah gidereceğiz. Umut ediyorum burası bizim için çıkış olur. Bu atmosferde bir puan bir puandır. Biraz daha tempo biraz daha oyunu geliştirmemiz gerekiyor. İkinci yarıdan memnun değilim. Pozisyon üretmemiz gerekiyordu. Herkes bir yerde oynamaya, galip gelmeye çalışıyor buda bizi hataya zorluyor. Yaptığımız basit faullerle Sivas’ı canlandırdık. Onları burada 10 kişiyle yenmek zorundaydık" dedi.

"Hakemler maalesef bu ligin atmosferini kaldıramıyor"

Hakemlerin ligi kaldıramadığını söyleyen Temizkanoğlu," Adana Demir ve Malatya maçında da gördük. Hakemler maalesef bu ligin atmosferini kaldıramıyor. Bu tür tecrübeli hakemlerin niye kaldıramadıklarını bir türlü çözmüş değilim. Biraz daha kendilerini dikkat etmek zorundalar. Saha içinde bazı tartışmalar olacak bunların üstesinden gelecek hakemler olması gerekiyor. Dün Adana’nın penaltısı verilmiyorsa, Malatya’da hakemin yüzüne bağırma oluyorsa bunları bir şekilde cezalandırmak lazım. Bugün hakem çaldığı ve çalmadığı hem bize hem Sivas’a çok basit faullerdi. Kırmızı kartın etkisinde kaldı" diye konuştu.

Kaynak: İHA